Ne várd a májust!

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: thenutritionpost.com
Közeleg a tél, egyre vacogtatóbbak a hajnalok, s az emberek a lakásaikba húzódnak a hideg elől. Már akiknek van hová behúzódni. Magyarországon ugyanis ma egyre többen vannak, akik szinte mindennap megharcolnak a fedélért. Matyasovszki József jegyzete.


A lakhatási válság napjainkra olyan méreteket öltött, hogy mintegy ezer elkeseredett ember nemrég az utcára is kivonult. Nem először, s közel sem csak a hazai 30-40 ezer hajléktalan érdekében. Merthogy így vagy úgy a lakosság legszélesebb rétegeinek a vállát is nyomja ez a gond. A munka nélkül maradtakét, a munkavállalás miatt ingázni kényszerülőkét, a kisemmizett devizahitelesekét, a hónapról hónapra élőkét, a magányos idősekét, a fiatal házasokét, akik jobb híján az egekbe szökő bérleti díjat nyögik. S persze, vannak csokosok, csak nehogy akkor legyen nekik is igazán melegük, amikor lejár az első fix kamatperiódus.

S ha már tüntetés, láthattuk a benzinárnál: az állam nem jótékonysági intézmény. Épp ezért sokan vagyunk kíváncsiak arra, mi lesz a fő a Főgáznál: a profitnövelés vagy a tisztességes árképzés? Ám addig is gázt neki, vagy ha van mit aprítanod, döntsd a tőkét, ne siránkozz! S legfőképp még ne várd a májust, kedvesem!

Matyasovszki József
hirdetés