Ne várja meg, míg a tűzoltók mennek ki önhöz!

Ne várja meg, míg a tűzoltók mennek ki önhöz!
© Illusztráció: KM-archív
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Szeptember közepén egy háromnapos akció keretében minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel.

Ha valaki nincs tisztában azzal, hogy a társasházban hova szabad vagyonvédelmi rácsot felszerelni, hol lehet a kerékpárt tárolni, hova lehet kitenni a kukát, vagy éppen a virágot, az most a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség nyílt napján választ kaphat. Három napon keresztül, szeptember 18. és 20. között minden nap 10 és 16 óra között az ország valamennyi kirendeltségén várják az érdeklődőket.

A tűzoltók egész évben sorra járják a társasházakat és ellenőrzik azok tűzvédelmi helyzetét. Ezeknek az ellenőrzéseknek a célja nem a bírságolás, hanem az épületben élők biztonságának javítása, azonban gyakran mégis több százezer forintos bírságot kell súlyos, vagy ismétlődő hibák miatt kiszabni. Tavaly több mint négyszáz alkalommal riasztották a tűzoltókat lakóotthonokban keletkezett tűzhöz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, idén pedig 371 ilyen eset volt, 27 ember sérült meg és ketten életüket vesztették. Nagy valószínűséggel ezeknek egy részét meg lehetett volna előzni.

Bizonytalan a lakását érintő tűzvédelmi kérdéssel kapcsolatban? Ne várja meg, amíg a tűzoltók mennek ki ellenőrizni, vegyen részt a három nyílt napunk valamelyikén és tegye fel kérdését!

A Szabolcs-Szatmár-Katasztrófavédelmi Igazgatóság kirendeltségei az alábbi címeken érhetők el:

 • Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség
  4900 Fehérgyarmat Kölcsey u. 27.
 • Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség
  4600 Kisvárda Mátyás király u. 109.
 • Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség
  4700 Mátészalka Alkotmány u. 1.
 • Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség
  4400 Nyíregyháza Erdősor 5.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés