Nebelhorn Kupa – Nincs magyar kvóta párosban

Oberstdorf – Az utolsó, 16. helyen zárt a Beklemiscseva Darja, Magyar Márk duó a párosok mezőnyében a németországi Oberstdorfban zajló Nebelhorn Kupán, amely a műkorcsolyázók utolsó kvótaszerző versenye a jövő februári, phjongcshangi téli olimpiára.

A magyar kettősnek a csütörtöki rövidprogramban elért 15. hely után nem volt reális esélye, hogy kijusson a dél-koreai játékokra, mivel ebben a számban mindössze négy juthatott indulási joghoz a 16 egységből. A versenyen az ausztrál, az osztrák, az észak-koreai és az izraeli páros váltotta meg repülőjegyét a Koreai Köztársaságba.

A pénteki kűrben a dél-koreaiak megelőzték a magyar párost, amely így 16. lett 114,14 ponttal, a kvótához 171,61 pont kellett volna.

A verseny szombaton 9 órától a jégtáncosok kűrjével folytatódik, amelyben Janovszkaja Anna, Lukács Ádám a 14. helyről várja a folytatást.

Phjongcshangban már biztosan lesz magyar műkorcsolyázó, mivel Tóth Ivett az idei világbajnokságon elért huszadik helyével kvótát szerzett az ország számára.

– MTI –
hirdetés