Nébih: 300 ezer forint bírságot és 3 éves eltiltást kaphat egy tiszalöki halász

Akt.:
Nébih: 300 ezer forint bírságot és 3 éves eltiltást kaphat egy tiszalöki halász
© Illusztráció: peca.hu
Budapest, Tiszalök – Háromszázezer forintos bírságra és a horgászattól való 3 éves eltiltásra számíthat egy jogosulatlan halászattal gyanúsítható, többszörösen szabályszegő halász – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a Nébih Állami Halőri Szolgálata szerdán ellenőrzést tartott Tiszalök környékén, egy halásznál 19 kilogramm halat találtak. A további megfigyelés azonban kiderítette, hogy a halász és segítője a bemutatottnál jóval több, összesen több mint 87 kilogramm halat – 94 bagolykeszeget, 72 dévérkeszeget, 64 karikakeszeget, 6 jászkeszeget, 5 balint, 2 paducot, 1 süllőt és 1 bodorkát – rejteget. A halász a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság kiérkező munkatársainak elismerte tettét – írták.

A szabályszegő megsértette a fogási napló vezetésének szabályait, nem tartotta be a mennyiségi korlátozást, több halfaj esetében a méretkorlátozást és a tilalmi időt sem, a lefoglalt halak piaci értéke meghaladja a 146 ezer forintot – közölte a Nébih.

– MTI –

Címkék: , , ,hirdetés