Hajdú-Bihar

2012.11.15. 07:19

Megkérdeztük - Ön kitiltaná-e a hajléktalanokat a közterületekről?

Olvasóinkat kérdeztük: Ön kitiltaná-e a hajléktalanokat a közterületekről?

Olvasóinkat kérdeztük: Ön kitiltaná-e a hajléktalanokat a közterületekről?- Nem sokat gondolkodnék, kitiltanám mind, mivel nem az utcán van a helyük. Elszeparálva kellene élniük egy közösségben, mert a társadalomba csak kevesen tudnak visszailleszkedni - mondta Somfai Tamás.

Hasonlóan vélekedik Hodos Dóra is, szerinte az agresszív hajléktalanokkal van a legtöbb baj. - Engem is inzultáltak már fényes nappal, így nem látom őket szívesen a közterületeken - tette hozzá.

-  Sokan közülük egyszerűen undorítóan nyilvánulnak meg, állatok módjára viselkednek, nekik elkülönítve, szállókon lenne a helyük vagy tanyaközösségekben, ahol maguk termelhetnék meg a betevőt - véli Sipos Patrik.

- Amíg normálisan viselkednek, nem inzultálják a járókelőket, addig nincs probléma. A renitenseket azonban eltávolítanám közülük - osztotta meg álláspontját Bene Miklós.

Seregi Marianna szerint nem az a kérdés, hogy valakit zavarnak-e a hajléktalanok, hiszen túl sok választásuk nincs az utcán élőknek, mivel hiába a tiltás, úgysincs hova menniük.

- Jogállamban élünk, ahol mindenki maga döntheti el, hogy éppen hol akar tartózkodni, ezt pedig nem lenne szabad korlátozni valakire azért, mert fedél nélkül maradt. Az viszont kétségtelenül zavaró, ha a hajléktalanok inzultálják a járókelőket. Erre kellene megoldást találni - mondta Eszterhai Dóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!