Nedecki László: Tisztességes helytállás a cél

Nedecki László: Tisztességes helytállás a cél
© Fotó: Ifj. Nedecki László
Interjú Nedecki László autóversenyzővel, a HELL 23. Miskolc Rally előtt.

Nedecki László – Kovács Géza
Lada VFTS – HBRK ASE
Ózd Rally 2016.09.03-04.

A hétvégén egy megújult Lada VFTS-el állsz rajthoz a HELL 23. Miskolc Rally-n.

Mit is tudhatunk a VFTS-ről, miben is újult meg?

– Az autó teljesen újjá lett építve, megkapta az új szabályoknak megfelelően a kiegészítőket a fehér mágus minden frissítést belerakott. Külsőben nem sokat változtattunk bár sok új ötlet felmerült, de maradtunk a régi jó megszokott vadkutya külsőnél. (A titkos összetevőket természetesen nem áruljuk el)

Prológgal veszi kezdetét a verseny, amit ha jól tudok, te kedvelsz, hisz lapjával tudsz menni a nézők nagy örömére rajta.

– A prológ valóban a kedvenceim közé tartozik, ott kiélhetem gyerekkori álmomat.
(remélem nem lesz túl locsolva)

Népszerű pályákon fogtok autózni. Melyek és miért tetszenek ezekből neked?

– Bükkszentkereszt egy igazi technikás gyors pálya reményeim szerint sok-sok nézővel, a Mályinka – Garadna szakasz legendás és rettentően nehéz pálya gyors és technikás szakaszokkal. Lyukóbánya gyorsasági, tempós bevállalós pálya, a Kánó-Imola-Ragály szűk dobálós rossz minőségű úton rendezett gyorsasági szakasz, ami igazi kihívás a versenyzőknek .

Most ki fogja az itinert diktálni neked?

– Egy kis srác, akit Gézának hívnak. Március 29-én van a szülinapja, hogy hányadik az természetesen titok, de senki nem fog meglepődni ha meglátja, hogy kiről is van szó.

Ez a verseny merőben eltér az eddig megszokottól. Óriási „verseny távval” nem kis kihívás elé állítja majd a versenyszerelőket, hogy miként is oldják meg az üzemanyag kérdést. Ti miképp fogjátok tudni orvosolni azt, hogy célba érjetek a tankban lévő naftával?

– Természetesen kénytelenek vagyunk ezt a feladatot is megoldani a 800 km igen hosszú lesz embert, gépet próbáló. A remek gyorsasági pályák miatt sajnos ezt a hosszú etapot be kell vállalni, pedig a szervezők próbáltak rövidíteni egy szakaszt oda-vissza megrendezni, de sajnos így is igen hosszúra sikerült.

Az üzemanyag felhasználás kb. 200-250 liter lesz.

Ez a verseny a 2017-es rally szezon nyitója. Miképp is szeretnétek szerepelni rajta?

– Cél természetesen a győzelem, ami nagyon szép ajándék lenne a szülinapos navigátornak (Kovács Géza). Természetesen elégedettek lennénk a dobogó bármelyik fokával, de tudjuk, hogy ez nagyon nehéz lesz, hiszen szép létszámmal indulunk a kategóriában és mindenki esélyes a dobogóra.

Természetesen balesetmentesen célba érni és tisztességesen helyt állni a legfontosabb.

Sportbaráti üdvözlet: Nedecki “vadkutya ” László és navigátora Kovács Géza

Támogatóink segítségét köszönjük!

– Hajósi Miklós –
hirdetés