Négy amerikai a Tigersben

Négy amerikai a Tigersben
Négy amerikai a Tigersben - © Fotó: KM
Nyíregyháza – A Nyíregyháza Tigers négy amerikai játékossal vág neki a kiemelt bajnokságnak.


Megizmosodva, megerősödve cél a döntő! – így is summázhatnánk dr. Szépe József gondolatait. A Nyíregyháza Tigers amerikai focicsapatának edzője és játékosa csütörtökön a Hotel Centrálban beszélt az elő szezonról, illetve az idei célokról. Tavaly a kiemelt bajnokságban, a HFL-ben sokáig versenyben volt a csapat a fináléra, ám a kevés volt a játékos (20-25), így elmaradt az igazán nagy siker.

Ebből okulva szinte megduplázódott a keret, majd félszáz játékos várja a bajnoki rajtot. Örömteli, hogy vannak visszatérők és senki sem távozott, pedig voltak kérők. Ez a lojalitás erőssége lehet a csapatnak.
Kihozni azt, amire képesek

Miként az a négy tengerentúli légós, akik ott voltak a sajtótájékoztatón. A támadó-elkapó Jamar Dials, azaz a Tank és a szélsővédő Ceasar Harris az előző szezonban is itt játszott. Új viszont Darrell Lynn Tate futójátékos, aki tavaly egy másik magyar csapat tagja volt. Újonc a magyar mezőnyben Sam Clarck irányító.

– Mát tavaly megmutattuk, hogy megvan a tudásunk a akár a bajnoki címért is küzdeni. Remélem most a masszívabb, megerősített csapattal ki tudjuk hozni magunkból azt, amire képesek vagyunk – vélekedett Szépe József.

Egyébként ő a támadósor edzője, a védőket pedig továbbra is Yuriy Nahornyak pallérozza. A négy amerikai a játék mellett amolyan pályaedzőként is segíti majd a szakmai munkát. A tavalyi coach, Bradley Hebing távozott nyíregyházáról
– Az elemzések azt mutatták, hogy a tehetségünk nem párosul megfelelő szintű technikával, így ennek csiszolás lesz a legfőbb feladat, ebben nagy segítséget adhatnak majd az új fiúk. Miként az utánpótlás nevelésben, hiszen az U 19-es bajnokságban (11-11 ellen) indulnak a fiataljainak. – így Szépe József.

Erősödik a magyar mezőny

Arról is szó volt, hogy amíg két éve egy, tavaly két amerikai játékosa volt a Tigersnek, most négy van. Az egész magyar mezőny erősödött, hiszen a tengerentúlról érkezett játékosok szám megtriplázódott. A nyíregyházi klub költségvetése a legkisebb a mezőnyben, pedig támogatókkal még sikeresebb lehetne az egyre népszerűbb csapat.
Idén a kiemelt liga hat csapatos lesz, a mezőny újonca a divízió egyben győztes Eger Heroes. Az alapszakaszban minden együttes öt meccset játszik, a Tigersnek szerencséje volt a sorsolásnál, hiszen ugyan az első két meccsen vendég lesz, utána viszont háromszor lesz házigazda. A kör után az első a negyedikkel, a második a harmadikkal játszik elődöntőt az alapszakaszban előrébb végző otthonában.

A miskolci és győri utazást követően április 24-én, vasárnap mutatkozik be hazai környzetben, a Tiszavasvári úti pályán a Tigers, mégpedig a tavalyi bajnoki ezüstérmes Budapest Wolves ellen.

KM-ML
hirdetés