Négy csapat folytathatja

Akt.:
Ibrány vs. Budafok
Ibrány vs. Budafok - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A Kisvárda után továbbjutott a Nyíregyháza Spartacus, Sényő, Nagyecsed trió is.


A Kisvárda-Master Good keddi sikere után szerdán újabb négy megyei együttes lépett színre a labdarúgó Magyar Kupában, mégpedig a legjobb harminckettő jutásért rendezett összecsapásokon.

A hazai pályán szereplő Ibrány az első félidőben fittyet hányt a három osztályi különbségre, tejesen egyenrangú ellenfele volt a komplett csapattal kiálló NB II-es Budafoknak. A Madalina-legénység mezőnyben tetszetősen futballozott, igaz, a nagyobb helyzeteket a vendégek hagyták ki. A második játékrész elején Madzin István fegyelmezetlensége szorult helyzetbe hozta a megye egyes gárdát, az emberelőnyt pedig gyorsan kihasználta a látogató, amely Pölöskey Péter góljával megduplázta a különbséget. Ezzel tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés és a továbbjutás sorsa, a végén Csizmadia Csaba büntetője zárta le a meccset.

Szerdán délelőtt Telkiből vágott neki a csornai kupaportyának a Nyíregyháza Spartacus. A Siófoki vereség után néhány helyen változtatott a vasárnapi kezdőn Lucsánszky Tamás. Az első félóra végén vezetéshez jutott a Szpari, az NB III-as hazaiak egy kontrából majdnem egyenlítettek, ám a játékrész hajrájában ismét ők kaptak gólt. A szünet után egy negyedóra kellett, hogy a harmadik vendégtalálattal eldőljön a továbbjutás sorsa. Ezzel még nem elégedett meg a Spartacus, mert végül felnégyelte vasi ellenfelét. Igaz a hajrában kissé kiengedtek a vendégek, így a csornaiak két találattal kozmetikázni tudták az eredményt. Csernák Martin számára emlékezetes lesz a mérkőzés, hiszen bár gólt nem szerzett, elsőként játszott tétmeccsen a Szpariban.

Végig dominált a Sényő-Carnifex a megye kettes Törtel otthonában. Noha a szabolcsiak a második félidő elején hátrányba kerültek, gyorsan érkezett a válasz, sőt még rá tudtak tenni egy lapáttal, újabb két találattal biztosították be sikerüket.

Röpke ót órás utazást követően a Nagyecsed számára jól indult a tatabányai kupatúra. Somlyai Gábor szerzett vezetést a szatmáriaknak, majd fordítottak a hazaiak, akik az előző körben az NB II-es Sopront búcsúztatták. A nagyot küzdő Ádámszki-legénységgel viszont nem bírtak, amely előbb egyenlített, majd az utolsó pillanatokban a továbbjutást is kiharcolta – Pócsi Balázs góljával.

Magyar Kupa: a 32 közé jutáésrt

Ibrány–Budafoki MTE 0–3 (0–0)

Ibrány, 400 néző, v.: Mencsik.

Ibrány: Szobonya – Deme, Farkas M. (Gergely B., 78.), Majoros, Madzin, Kiss T. (Tóth Zs., 75.), Csáki J., Szabó M., Kovács G., Jeddi B., Somogyi M. (Vidoven, 75.). Edző: Madalina György.

Budafok: Szabó B. – Margitics, Vasziljevics (Pölöskey P., a szünetben), Vankó, Vég, Ihrig-Farkas, Filkor (Vaszicsku, 78.), Kheisz, Nagy T., Csizmadia, Fekete M. (Kercsó, 70.) Edző: Tóth Bálint.

Gól: Fekete M. (62.), Pölöskey P. (65.), Csizmadia (11-esből, 90.), Kiállítva: Madzin I. (hozzávágta labdát ellenfele arcához, 58.).

Madalina György: – Nem számítottunk csodára, sokan erőteljesebb, jobb csapat a Budafok, igaz ez akkor is, amikor még tizenegy emberrel voltunk a pályán. Ha nincs a kiállítás, tisztesebb eredményt érhettünk volna el.

Tóth Bálint: – Nagyon masszív csapattal játszottunk, de ezt tudtuk előre. A kiállítás nagy mértékben megkönnyítette a dolgunkat.

Duna-Tisza-Aszfalt Törtel–Sényő-Carnifex 1–3 (0–0)

Törtel, 300 néző, v.: Antal P.

Törtel: Borbély K. – Szabó Gy., Tóth N. (Óhler, 89.), Viniczai, Szabó M., Gór, Nagy D., Ulvicki, Buczkó, Draskóczi, Sipos Zs. Edző: Véber György.

Sényő: Gagyi S. – Klepács, Szűcs F., Fabu, Ács Á., Lakatos L., Haburcsák B., Phrakonkham, Haburcsák K. (Ruska, 86.), Marics G. (Kállai G., 83.), Barcsay M. (Toldi, 89.). Edző: Sándor Tamás.

Gól: Gór (48.), illetve Haburcsák K. (51.), Ács Á. (74.), Barcsay M. (85.)

Sándor Tamás: – A meccs első hatvan percéről igazából nem is beszélnék. Az utolsó félórában viszont azt tettük, amit az elejétől kellett volna.

Tatabánya–Nagyecsed 2–3 (0–1)

Tatabánya, 300 néző, v.: Kovács I.

Tatabánya: Balla – Kovács D., Árvai, Nagy R. (Pawelefec, 81.), Megyesi, Wágner, Soltész, Krupánszki, Klausz (Farkas M., 68.), Hajas, Farkas V. Edző: P. Nagy László.

Nagyecsed: Makó – Marinas (Ádámszki, 91.), Ascsillán, Somlyai, Homann, Bulyáki K. (Sarkadi, 75., Nyíregyházi, 89), Bulyáki A., Dobos Z., Bodogán, Erdős, Pócsi. Játékos-edző: Ádámszki Róbert.

Gól: Soltész (65.), Megyesi (11-esből, 71.), illetve Somlyai (18.), Marinas (11-es, 74.), Pócsi (91.).

Ádámszki Róbert: – Azt szokták mondani a kupa az mindig más. Na erre a meccsre nem találok jelzőket, a hetvenegyedik percben vesztésre álltunk, amit innen produkáltunk az óriási. Hálás köszönet a minket elkísérő két busznyi ecsedi szurkolóknak!
hirdetés