Négy embert vittek kórházba szén-monoxid mérgezés miatt Tyukodon – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. január 17-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Egy román rendszámú, trélert vontató mikrobusz szalagkorlátnak ütközött és ráhajtott vasárnap hajnalban az M3-as autópályán, a 233-as kilométernél, Nagykálló közelében. A balesetben a jármű vontatmánya és a rajta lévő személygépkocsi leszakadt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a mikrobuszt áramtalanították, majd a tűzoltódaru segítségével a korlátra szaladt járművet leemelték. Személyi sérülés nem történt.

Két kéménytűzhöz is riasztották a tűzoltókat vasárnap este Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Mándokon, az Ady Endre utca egyik lakóházánál a záhonyi hivatásos tűzoltók avatkoztak be, míg Tiszavasváriban, a Berzsenyi Dániel utca egyik családi házának kéményénél a helyi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó, parázsló részeket. Személyi sérülés egyik esetben sem történt, az ott lakók más módon fűtenek a hiba kijavításáig.

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával négy ember került kórházba vasárnap este Tyukodon, a Kossuth Lajos utca egyik lakóházából. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a száz négyzetméteres családi ház konyhájában az átszellőztetés után mértek magas gázkoncentrációt, ahol a nyílt égésterű gázkazán működött. A tűzoltók értesítették a szolgáltatót, az épületben szén-monoxid-érzékelő nem volt felszerelve.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés