Négy napig tart a cégénydányádi programkavalkád

Jön a Csík zenekar is
Jön a Csík zenekar is
Cégénydányád – Ötödik alkalommal rendezik idén Cégénydányádon a Szamos­Feszt hagyományőrző fesztivált, mely négy napon át gondoskodik a gondtalan kikapcsolódásról, s nemcsak a nép- és világzenei csemegék számíthatnak komoly érdeklődésre, de a lovas- és a hagyományőrző nap is különleges élményeket ígér.


A fesztivál helyszíne a Kende-kúria parkja, ahol az első napon, június 30-án pajzán kocsmai mesékkel és – ha már tart a labdarúgó-Európa-bajnokság – egy kis szurkolással színesedik a programcsokor. Másnap, azaz pénteken egész napos lovasnap szórakoztatja a közönséget, este a Kállay Saunders Band ad koncertet.

Július 2-án Hajdúnánás tölti be a díszvendég szerepét, egy hamisítatlan piaci forgatagot varázsolva a térre. Jelen lesz termékpalettájával a Nánási Portéka, és bemutatják a helyi fizetőeszközüket, a Bocskai-koronát. Ugyanezen a napon egy megyei hungarikum­kiállítás is nyílik, a foci-Eb negyeddöntőjét követően a Csík zenekar muzsikájával mulattatják a közönséget. A szombati nap különlegességének ígérkezik a négy megyei kézilabdacsapat és a futsalosok főzőversenye.

Vasárnap, július 3-án a nappali kirándulásokat követően, és miután a finom étkek is elfogytak, a Szatmár Táncegyüttes és a Muzsikás együttes – az utóbbiak egy évben sem halasztanák el a lehetőséget – színpadi produkciója zárja a kavalkádot.

KM
hirdetés