Négy vietnámit szállított a Kálmánházi pihenőnél lekapcsolt embercsempész

Illusztráció
Illusztráció
Kálmánháza – A rendőrök az M3-as autópálya Kálmánházi Pihenőhelyén vonták ellenőrzés alá a külföldiekkel Budapest felé tartó járművet.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Autópálya Alosztályának munkatársai az M3-as autópálya Kálmánházi Pihenőhelyén vontak ellenőrzés alá egy cseh honosságú személygépkocsit 2019. február 20-án 0 óra 35 perckor.

A gépkocsit egy 27 éves ukrán állampolgárságú férfi vezette, négy utasa, akik az eddigi adatok szerint vietnámi állampolgárok, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök az illegális migránsokat idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra előállították. Az ukrán gépkocsivezetővel szemben, aki a rendelkezésre álló adatok szerint a külföldieknek anyagi haszonszerzés érdekében nyújtott segítséget, embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés