Négylábú hajléktalanokon segítenek Nyíregyházán

Négylábú hajléktalanokon segítenek Nyíregyházán
Nyíregyháza – Egyedülálló kampány indult útjára a gazdit kereső állatok megsegítéséért. Egy megüresedett helyre átlagosan 20 állat várakozik az Állatotthonban.

A hideg idő beálltával különösen viszontagságosra fordul a utcán kóborló gazdátlan állatok élete. Az őszi-téli időszakban lényegesen nő az állatvédelmi bejelentések száma. A kóbor kutyák és macskák a hidegben hamarabb megbetegszenek, legyengülnek, könnyebben válnak közlekedési baleset áldozatává. Az Állatbarát Alapítvány hosszú évek óta végzi „misszióját” az egykori kedvencek megmentéséért, lett légyen szó madarakról, cicákról, teknősökről vagy egyéb hobbiállatokról.

Állatbarát kedd november 4-től!

A civil szervezet fennmaradásában a felajánlott adó 1 százalékok, a napi munkában a lelkes önkéntesek jelentenek óriási segítséget. Az önzetlen támogatók tábora a napokban tovább bővült, egyedülálló és országosan is követésre méltó együttműködést ajánlott fel ugyanis a nyíregyházi Stella Rose étterem – tudtuk meg Inátsy Pap Sándortól, az Állatbarát Alapítvány titkárától.

– Állami támogatás hiányában kizárólag magánemberek és cégek támogatására számíthatunk. Az étterem kettős jótékonyságról tett tanúbizonyságot: december 31-éig az „Egy ebéddel segítünk” akció keretében minden munkanapon meleg ebéddel vendégeli meg az alapítvány munkatársait és önkénteseit, nem marad üresen természetesen a négylábúak tálkája sem! E gesztus hatalmas elismerést jelent azoknak a gyerekeknek, akik szabad idejük nagy részét az állatotthonban töltik, s naponta részt vesznek a kutyák és cicák gondozásában. A Stella Rose ráadásul minden hónap első keddjén Állatbarát keddet rendez a Lujza utcán. E napokon a vendégek találkozhatnak az alapítvány munkatársaival, megtekinthetik az örökbefogadható kutyák és cicák fényképeit, és állatvédelmi, állattartási tanácsokat kérhetnek. Az étterem aznapi bevételének 25 százalékát az Állatotthon lakóinak ajánlja fel a Minden negyedik falat jutalomfalat! szlogen jegyében – mesélt az akcióról a titkár.

– Sok kóbor állat vár még elhelyezésre az állatotthonban, ám a férőhelyek száma véges. Szeretnénk felelőségteljes állattartásra, önkéntes munkára és támogatásra buzdítani az embereket, valamint elérni, hogy minél többen fogadjanak magukhoz gazdira váró kutyust vagy cicát az otthonból. Így egyszerre két állaton is segíthetnek az örökbefogadók: azon, amelyiket hazaviszik, és azon, amelyik a helyére kerülhet – tette hozzá Lencsés Brigitta, az alapítvány főmunkatársa.

A Kelet-Magyarország – a megye legolvasottabb napilapjaként – rendszeresen megjelenő Gazdikereső rovatával és az állatbarát kampányok népszerűsítésével igyekszik segíteni a gazdátlan állatok sorsán.

Adj egy tárgyat, légy önkéntes!

Az Állatbarát Alapítvány idén decemberben is megrendezi az „Adj egy tárgyat az állatokért!” akciót, amely során olyan használati- és dísztárgyakat várnak a lakosságtól adományba, amelyeket a karácsonyi forgatagban egy jelképes összegért értékesíthetnek. A bevételt teljes egészében az Állatotthonban elhelyezett kutyák és cicák élelmezésére, gyógykezelésére fordítják.

Folyamatosan, minden korosztályból várják olyan önkéntesek jelentkezését, akik örömmel foglalkoznának a bentlakó állatokkal, növelve örökbefogadási esélyeiket. A felajánlásokat és jelentkezéseket minden nap 8-16 óra között a Csatorna u. 2. szám alatti Állatotthonban, valamint decemberben a Kossuth téren felállított Állatbarát sátorban tehetik meg az állatbarátok.

Állatvédelem a számok tükrében

Évente közel 500 bejelentés érkezik siralmas körülmények között tartott gazdasági- és társállatokról
Naponta átlagosan 15 bejelentés érkezik az Állatbarát Alapítványhoz kóbor kutyákról és cicákról
Évente 1000 állat kerül új gazdához örökbeadással vagy közvetítéssel
Több, mint 80 önkéntes segít önzetlen munkájával az állatok gondozásban
Havonta több, mint 300 ezer forintba kerül a sérült, beteg állatok mûtétje, gyógykezelése
Az Állatotthonban egy megüresedett helyre átlagosan 20 állat várakozik

Kapcsolódó cikkek:

– Palicz István –
hirdetés