Négymillió PET palack…

Éva egy magyar nő, akinek valójában nem ez az igazi neve, de olyan helyzetbe került, ahonnan kilábalni csaknem reménytelen, erre nem is büszke, ezért nem akar igazi nevén bemutatkozni.

Nyíregyházán él, születésétől fogva mozgáskorlátozott. Kitartó igyekezettel próbál úgy élni, hogy ne legyen mások terhére, rokkant nyugdíja mellé mindig keresett kiegészítő jövedelmi forrást. Diplomás, de most zoknit árul a helyi piacon. Volt rádiós, épített kozmetikai hálózatot, írt újságba, de karrierjében az igazi áttörés soha nem jött el. Hitelre mégis tudott egy kis lakást venni.

Egy rokon mutatta be azt a férfit, akinek és saját naivitásának köszönhetően hamarosan hajléktalan lehet. A férfi akkor járműkereskedő volt, azt kérte, adja a nevét egy hitelhez. Vegyen egy nagy motort. Éva belement, mert az volt az ígéret, hogy a motorra felvett hitelt a kereskedő törleszti havonta, így neki lesz egy átmeneti kölcsöne, amivel kilábal a bajból, Éva meg segít valakin. Tisztázni kell, egy fillér hasznot nem ígért a férfi Évának. Az első részleteket be is fizette rendben, de az átmenti hitellel sem jutott ki a mélyből, így leállt a törlesztéssel, Évát pedig a bank kezdte levelekkel bombázni. Amikor már élelemre sem nagyon futotta, kiderült, a bank feljelentése alapján csalás miatt vált gyanúsítottá a nő.


Kínjában már kukázni indult

A nyomozás során kiderült, hogy a kereskedő nagyban sáros, és ő maga is beismerte, hogy Éva sem a motort nem látta, sem a pénzt, lényegében egy aláírás miatt került gyanúba. Az idő pergett, bíróság elé került a kereskedő, Éva pedig szégyenében majd el süllyedt, sokadrendű vádlottja az ügynek. A bank nem kegyelmezett, most már egy összegben követeli a tartozást, ráadásként értesítette a másik bankot, amelyik Éva lakására adott hitelt. A másik bank sem vár sokáig, felszólítani sem kell Évát, hogy azonnal törlessze a lakás árát, mert tudja, hogy megváltozott Éva anyagi kondíciója ugyanis erre már van törvény. (láttak már arra példát, hogy a bank azért ostromol valakit, mert megtudta, hogy hirtelen jobbra fordult a sorsa?)

Most három millió forintot kellene napokon belül adni a semmiből, hogy Éva ne kerüljön utcára. A szorgalmas nő bújja az álláshirdetéseket, de azokban csak lehúzni akarják a bajba jutottakat. Kínjában már kukázni indul, amikor besötétedik, mert megtudta, az egyik multi 1 Ft-ot ad a PET palackokért, de sikerülhet négy millió PET palackot összegyűjtenie?

Ha valaki segíteni akarna Éván adhat állást, vagy pénzt bármilyen kis összeg segít. A bakszámla száma 54900062-10011025.

– Pusztai Sándor –
hirdetés