Sport

2017.09.06. 10:20

Bombaerős csapattal jönnek az oroszok

Nyíregyháza - Csütörtökön két meccs vár Fucsovics Mártonra Genovában, de közeledik a Davis-kupa-meccs is.

Nyíregyháza - Csütörtökön két meccs vár Fucsovics Mártonra Genovában, de közeledik a Davis-kupa-meccs is.

A keddi győzelmek után szerdán nem lépett pályára Fucsovics Márton (117. a világranglistán), csütörtökön jöhet az egyes nyolcad- és a páros negyeddöntője a genovai ATP-challengerversenyen (127 ezer euró, salak).

Egyesben a német Tim Pütz (200.) lesz az ellenfele, aki ezen a tornán a selejtezőből érkezett, a főtábla első fordulójában pedig az olasz Federico Gaiót búcsúztatta el 7:6, 6:1-gyel, Érdekes, hogy a tie-breaket 7–0-ra nyerte, amikor viszont legutóbb találkozott Marcival, akkor a felek maratoni hosszúságú rövidítésbe bonyolódtak, amit végül a német játékos nyert meg 18–16-ra. Azt a meccset 2014-ben, a wimbledoni selejtező döntőjében, tehát a főtáblára jutásért vívták, és Pütz végül 7:6 (7–3), 7:6 (18–16), 6:1-re győzött. Akkor Marci a 189., a német a 251. helyezést foglalta el a világranglistán. Egy évvel korábbi találkozásuk alkalmával egy franciaországi future-versenyen a német 6:1, 4:0-s vezetésénél a nyíregyházi teniszező sérülés miatt feladta a mérkőzést.

Párosban a harmadik helyen kiemelt Jonathan Erlich, Guillermo Garcia-Lopez (izraeli, spanyol) duó elbúcsúztatása (4:6, 7:6, 10–7) után a Balázs Attila, Fucsovics Márton duó számára a Guido Andreozzi, Ariel Behar (olasz, uruguayi) egység lesz a következő ellenfél, a tét immár az elődöntőbe jutás.

Közben kijelölték a jövő hétvégi Davis-kupa-keretet, amelyben cseppet sem meglepő módon helyet kapott Fucsovics Márton. Az oroszok elleni budapesti összecsapásnak a világcsoportba jutás lesz a tétje, Marci mellett Balázs Attila (167.), Borsos Gábor (202.) és Piros Zsombor (908.) alkotja a magyar csapatot, míg az oroszok a bombaerős Karen Hacsanov (29.), a Rafael Nadallal a US Openen negyeddöntőt játszó Andrej Rubljov (53.), Danyil Medvegyev (54.), Konsztantyin Kravcsuk (154.) négyessel érkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!