Negyvenéves lett a milotai népdalkör

A rendezvény vidám, nosztalgikus és baráti hangulatú volt
A rendezvény vidám, nosztalgikus és baráti hangulatú volt - © Fotó: Széles Szabolcs
Milota – Berhés István vezetésével alakult meg négy évtizede a férfiak népdalköre.

A helyi termelőszövetkezetben dolgozó férfiak egy része alkotta a Milotai Férfi Népdalkört 1979 tavaszán, ami Berhés István vezetésével alakult meg.

Egyesületté alakulnának

– Ebben az évben sok más dalárdataggal együtt arra az elhatározásra jutottunk, hogy most megállunk, visszatekintünk kicsit és méltó módon emlékezünk meg a népdalkör immáron 40 éves fennállásáról – mondta Paládi Péter.

A milotai református egyházközség imaházában gyűltek össze, ahol a jelenlegi tagok, valamint a meghívott vendégek együtt, közösen töltöttek el egy kellemes délutánt.

– A rendezvény vidám, nosztalgikus és baráti hangulatú volt. Kivetítettünk egy fotósorozatot, ami majdnem egészében lefedte a 40 évet. Bebizonyosodott mindannyiunk számára, hogy ez idő alatt rengeteg minden változott, de egyvalami nem: az, hogy a népdalkör mind a mai napig fennáll. A tagok létszáma évről évre folyamatosan bővül, valamint a fellépéseink is egyre gyakoribbak.

– A terveink között szerepel, hogy újra felöltsük a régi egyenruhát, és szeretnénk egyesületté alakulni. Bízom abban, hogy ez a nagy múltra visszatekintő népdalkör még sokáig fogja életben tartani a milotai és a szatmári hagyományokat – tette hozzá Paládi Péter.

KM

Címkék: ,hirdetés