Néha csak másodperceken múlik

By Somló Samu
Akt.:
Dr. Vinnai Győző
Dr. Vinnai Győző
Nyíregyháza – Ambubaba, sebkötöző, hordozható defibrillátor és elsősegélydoboz. Érzékenyítették a köztisztviselőket.

Átlagosan minimum 10-15 perc telik el, amíg egy baleset helyszínére a szakszerű segítség megérkezik, ebben a kritikus időszakban azonban egy laikus is életet menthet. Feltéve ha tudja mit és hogyan kell tennie. Ennek szellemében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal elméleti és gyakorlati oktatást szervez köztisztviselőinek.

– Azért tartom fontosnak, hogy kollégáink megfelelően képzettek legyenek, mert egy élet néha csak másodperceken múlik – mondta Dr. Vinnai Győző, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetője, kormánymegbízott, aki az április 18-án, a Népegészségügyi  Szakigazgatási Szerv nyíregyházi irodájában megrendezett tréningen. – A közszférában dolgozóknak, akik emberekkel foglalkoznak és találkoznak, nagyon fontos, hogy váratlan helyzetekben tettre készek legyenek – nyilatkozta.

Érzékenyítik a köztisztviselőket

– Negyedik hete tart a köztisztviselők érzékenyítése laikus elsősegélynyújtásra – veszi át a szót Hadobásné Kiss Hedvig, a  Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének az Egészségfejlesztési Osztály vezetője. – A törzshivatalból és a szakigazgatási szervektől is óriási az érdeklődés, tudomásom szerint a megyénkben megtartott elsősegélynyújtó tanfolyamok egyedülállóak az országban. Mindeddig 64-en vettek részt a tréningen, amit leginkább érzékenyítésnek hívunk, hisz nem akkreditált maga a tréning.
hirdetés