Néhány centin múlt a történelmi pontszerzés

A győriek legjobbját, Alexet (10) a gyulajiak soros gólzsákja, Gömze Antal próbálja sanyargatni
A győriek legjobbját, Alexet (10) a gyulajiak soros gólzsákja, Gömze Antal próbálja sanyargatni - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírgyulaj – Nagy Imre bombáját a kapufa ,,mentette,,, így a Nyírgyulaj balszerencsés vereséget szenvedett.


A nyírgyulajiak harmadik szezonjukat gyűrik a honi futsal élvonalában és még soha nem tudták „elkapni” a Győri ETO-t. Ami nem csoda, elvégre a kisalföldiek évek óta uralják a hazai terepet, hegemóniájuk közben elvétve bakiztak. Ha mégis, az sem befolyásolt az égvilágon semmit, legalábbis úgy söpörték be a bajnoki címeket, mint Rockefeller a dollár bankókat. Az aktuális idényben viszont megtört a varázs, ennek legfőbb oka lehet, hogy anyagi gondokról duruzsolnak… Igaz vagy sem, az ő dolguk, mindenesetre kétszer már elhasaltak, holott a szezon java még hátra van – momentán a Berettyóújfalu uralja a tabellát.

Annyira azért nem gáz a helyzet, legalábbis a Győr az idei első fordulóban (egyébként ez már a 12. kör…) ismét legyűrte a Gyulajt a nyírbátori sportcsarnokban. Szó szerint, mert a vendégek alaposan megszenvedtek a győzelemért. Az első félidő után két góllal, majd már 4–1-re vezetett az ETO, a házigazda azonban feltámadt, és mint hétfői számunkban röviden beszámoltunk róla, a végén az egyenlítésért hajtott. Sőt, az esély is felcsillant erre, a válogatott Nagy Imre bombáját azonban a kapufa „mentette”, néhány centin múlt tehát a történelmi pontszerzés.
– Jól játszottunk, ha van egy kis szerencsénk, másként alakulhatott volna a meccs, egy pontot megérdemeltünk volna. A légiósok, Alex és Juanra kimagasló teljesítményt nyújtottak a Győrben, ez döntőnek bizonyult, illetve nálunk a hadrafogható játékosok közül többen sérülten játszottak, ami megnehezítette dolgunkat – vélekedett Lovas Norbert, a Nyírgyulaj edzője.

KM-KT

Futsal

NB I., 12. forduló

Nyírgyulaj KSE–Győri ETO 3–4 (1–3)

Nyírbátor, 400 néző, v.: Szabó F., Takács I.

Nyírgyulaj: Pallai – Tóth B., Nagy I., Sánta J., Siska G. Csere: Opre R., Végső Zs. (kapusok), Faragó L., Lovas N., Kerti L., Nagy B.,Gömze A., Sárga Zs. Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Gömze A. 2, Sánta J., illetve Alex 3, Juanra.

További eredmények: Ferencváros–Aramis 2–2, Berettyóújfalu–DEAC 8–0, Bőny–Dunaferr 3–5.

Az állás: 1. Berettyóújfalu 30 pont, 2. Győr 23, 3. Dunaferr 22, 4. Haladás 18, 5. Veszprém 15 (32–30), 6. Nyírgyulaj 15 (35–41), 7. DEAC 12, 8. Ferencváros 12, 9. Aramis 10, 10. Bőny 4.

Címkék:hirdetés