Nézz körbe 360 fokban!

2019.10.22. 10:00

360 fokos videó: Egy életút festményekben

Út 2 címmel nyílt tárlat a Nyíregyházi Városi Galériában és a Pál Gyula Teremben.

A Horváth János festőművész életútját bemutató kiállítást H. Németh Katalin grafikái és Szolanics Elvira kerámiái egészítik ki.

– A földszinten kaptak helyet a napjainkban készült, legfrissebb munkáim, az emeleten látható festmények egy része a diplomamunkám volt, illetve a '70-es, '80-as, és '90-es években készültek. Többek között életképekkel és élményekkel foglalkozom, de más egyéb témákkal is: például a vízzel, mint problémával a festészetben, és annak az átírási rendszerével – mutatta be a kiállítás anyagát Horváth János festőművész.

– Jánosnak köszönhetően kerültek ide a kerámiáim: megkért, hogy vegyek részt a 75 éves életútját összefoglaló kiállításon, amit nagy megtiszteltetésként éltem meg – mesélte Szolanics Elvira népi iparművész. – Mivel agyaggal dolgozok és főleg használati tárgyakat készítek, nagy fejtörést okozott, hogy mit készítsek. Végül a lámpások mellett döntöttem: hiszen az úton mindenkinek szüksége van fényre.

H. Németh Katalin alkotásai a Pál Gyula Teremben kaptak helyet.

– Az egész életünk egy út: mindig valami más mellett megyünk el és állunk meg, vagy válik fontossá – mondta el a grafikusművész. – Nekem mindig nagyon fontos volt a természet. Annak idején Berecz András azt jósolta nekem, hogy nem fogok megmaradni a füvek, fák és bokrok világánál, hanem elvontabb leszek. Akkor nem hittem ebben, aztán anélkül, hogy tudatosult volna, egyszerűsíteni kezdtem, ma pedig már olyan felületeket és formákat hozok létre, melyeknek több jelentése van.

A kiállítás 2019. november 10-ig várja az érdeklődőket.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában