Néhány ponton múlt a dobogó

Megyénk csapata a verseny helyszínén
Megyénk csapata a verseny helyszínén - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – Húsz megyei szövetség nevezte be csapatát az idei Országos Horgász Csapatbajnokságra, amelyet Szegeden rendeztek meg a közelmúltban a Maty-éri evezőspályán.


A húsz csapat 160 versenyzője (4 felnőtt, 1-1 női, U15, U20 és U25-ös versenyző) szinte végigérte a csatornát. A versenyzők között ott volt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye csapata is, amely pár nappal korábban megérkezett a helyszínre.

Edzés a verseny előtt

– Szép, napsütéses időben zajlott a felkészülés mindennap. Az első edzésnapon mindenki kedvére horgászhatott, ismerkedhetett a vízzel. A következő napokon különböző technikákat és etetőanyagot próbáltak ki. Az edzéseken nem volt bőséges halfogás, így esténként volt mit megbeszélni, s a csapattagok eldöntötték, másnap melyik etetőanyagot használják. Megyénk versenyzői a verseny előtti este közösen keverték meg és készítették elő az etetőanyagot, s döntöttek az első versenynapi taktikákról is – tájékoztatta lapunkat Szi­lágyi Imre, a megyei szövetség versenyszakbizottságának az elnöke.

Taktikai megbeszélés

– Az első versenynap két órás késéssel indult az óriási szél és a szakadó eső miatt. Az előző napok tapasztalatai alapján a rakóssal próbáltak a megyénket képviselők minél több halat fogni, de ez nem minden szektorban sikerült. A nap végén a csapat az ötödik helyen fordult 4 helyezési számmal lemaradva a dobogó harmadik fokáról. Este versenyzőink ismét közösen keverték meg és készítették elő az etetőanyagot a másnapi horgászathoz. Ezt követően megbeszéltük a másnapi taktikákat, teendőket a szombati nap tapasztalatai alapján, és hogy kinek hány helyezést kell még javítania.

KM


A csapat tagjai

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye csapatának tagjai: Bakó Péter, Tóth Imre, Vadon Dániel, Szűcs Éva, Luzsinszki Tamás, Krausz Zoltán, Pataki Zsolt, Vass Sándor
Csapatvezető: Szilágyi Imre
Edző: Beke Péter

Javítottak két helyezést

A második versenynapon se fogadta kegyeibe az időjárás a résztvevőket. Ennek ellenére a csapat minden tagja legalább úgy teljesített, mint az előző nap, azaz mindenki hozta a tőle elvárt helyezést. A nap végére sikerült két helyezést javítani, s a harmadik helyen végzett a csapat. A két versenynapot összegezve végül a negyedik helyet szerezte meg megyénk együttese – mindössze három ponttal a harmadik, öt ponttal a második helyről lemaradva. Ez kimagasló eredménynek számít a népes mezőnyben, csapatunk minden tagját dicséret illeti.

hirdetés