Nehéz megszerezni egy tapsifüles bizalmát

Nehéz megszerezni egy tapsifüles bizalmát
© Illusztráció: getty images
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Sokan választanak maguk vagy gyermekeik mellé nyulat házi kedvencnek. A felhőtlen nyuszi-gazdi kapcsolat kialakításához azonban elengedhetetlen, hogy tappancsos barátunk megbízzon bennünk. Ezt a bizalmat azonban kemény munkával nyerhetjük csak el!

Lassú mozdulatok

Ahhoz, hogy igazán jó gazdija és társa lehessünk kis pamacsunknak, fontos ismernünk személyiségét, igényeit és félelmeit egyaránt. A nyuszik alapvetően zsákmányállatok, így a génjeikbe van kódolva a félelem, minden apró mozgásra felfigyelnek. Megrémülnek, ha nem megfelelően közeledünk feléjük vagy esetleg rosszul fogjuk meg őket – olvasható a fressnapf.hu weboldalon.

A kezdetekben különösen oda kell figyelni arra, hogyan közelítünk pamacsos kedvencünk felé. Ha idő előtt elveszítjük az állat bizalmát, még nehezebb dolgunk lesz visszaszerezni. Az elején ne emeljük fel a nyuszit, csak lassú, óvatos mozdulatokkal próbáljuk megsimogatni a fejét vagy a homlokát. A gyakori érintés kellemes emlékekkel párosul a nyulak agyában, így könnyebben kialakul a bizalom.

A későbbiekben szemből közelítve, hátsó lábai és feneke alá nyúlva emeljük fel tapsifülesünket. Soha ne ragadjuk meg hátulról vagy felülről, ugyanis a nyuszi így ösztönösen egy ragadozóra fog asszociálni! Fontos a mindennapi érintkezés, hogy az állat ne felejtsen el minket, a ketrecét pedig célszerű olyan helyiségben elhelyezni, ahol többet tartózkodnak a családtagok.

KM

Címkék: , ,hirdetés