Nehéz próbatétel vár a horgász vb versenyzőire

Haraszkó Csaba
Haraszkó Csaba - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – Október 3-ától 6-áig rendezik a XX. Pontyfogó Világbajnokságot Szerbiában. Haraszkó Csabát, a magyar pontyhorgász válogatott nyíregyházi tagját kérdeztük meg, hogyan készülnek a döntőre.

– Az idei világbajnokság Belgrádban lesz a Száva folyó egyik holtágán. Túl vagyunk a tréningen, és a kint horgászattal eltöltött néhány nap beigazolta az előzetes információinkat, mi szerint nagyon kevés hal van a vízben. A szerb bajnokság valamennyi fordulóját itt rendezték meg, és a csapatok többsége nem fogott halat. A szervezők néhány hónappal a VB előtt telepítettek bele pontyokat, de az a mennyiség a tó területéhez képest igen elenyésző. A holtág hivatalosan egy evezős pálya, ami a kiutazás szervezésében is nem kevés bonyodalmat okozott, ugyanis a horgászok edzésének időszakában is számos evezős futamot rendeztek, így a VB felkészítő versenye, a Sava Open is elmaradt.

Speciális technikát igényelnek

A pálya egyébként kifejezetten nehéznek mondható, nagy víz alatti törésekkel, 8–10 méteres mélységekkel, és sajnos sok keszeggel és törpeharcsával. Ezek a körülmények. A megmérettetésen 28 nemzet vesz részt. A verseny inkább az idegek harca lesz, mintsem taktikai vagy technikai különbségek döntenének majd – mondta Haraszkó Csaba.

MML

Címkék: , ,hirdetés