Nélküle nem ugyanaz a csapat

Akt.:
Nélküle nem ugyanaz a csapat
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Papp Klaudia már a második percben megsérült a kosársulisok TFSE elleni hazai meccsén.

Egy perc és 23 másodperc telt el a szombati TFSE elleni mérkőzésből, de Papp Klaudia, a Nyíregyházi Kosársuli amatőr női NB I-es csapatának irányítója már másodszor terült el a földön. Előbb egy kicsi a rakás, nagyobbat kíván szituációból került elő a négy játékosból álló kupac aljáról fájdalmas ábrázattal és fájó karral, de akkor még folytatta.

Nem úgy két támadással később, amikor a középtávoli dobása közben úgy faultolták, hogy ellenfele, Gereben Dorka lábfejére lépve kifordult a bal bokája. Ölben kellett lehozni a pályáról a nyíregyházi játékmestert, aki nélkül nem ugyanaz a csapat, mint vele. Fister Alexandra Csenge eleve hiányzott, így aztán a halvány kis remény is elszállt.

A sűrűn cserélő kosársulisok így is másfél negyeden át tartották a tíz pont körüli távolságot, ez arra késztette a veretlen fővárosiakat, hogy méginkább belehúzzanak, és fizikai fölényüket is kihasználva felőrölték ellenfelüket. A vendégek dupla annyi pontot szereztek, mint a második félidőben már alig-alig betaláló kosársulisok.
Az első őszi hazai vereségnél is nagyobb lenne a veszteség, ha Papp Klaudia kidőlne a sorból, de talán nincs nagy baj.

Amatőr női NB I: Piros-csoport

8. forduló

Nyíregyházi Kosársuli–TFSE 40–80 (17–22, 6–16, 11–20, 6–22)

Szent Imre-gimnázium, 60 néző, v.: Pozsonyi, Vaszi. NYKS: Papp K., Fekete D. 9, Takács A. 7/3, Borza 4, Karakó. Csere: Hidas 3, Cziránku 5, Simoncsik 5/3, Mácsai 3, Bíró P. 4, Kovács O. Edző: Farkasinszki Gyuláné.
hirdetés