NB I

2020.06.18. 07:43

Az utolsó passz hiányzik

A Kisvárdától precízebb és türelmesebb játékra lesz szükség a folytatásban.

Kisvárda 2020616 Kisvárda ZTE NB1 labdarúgás foto:Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport

Forrás: Nemzeti Sport

Szó, mi szó, most már nem könnyű a Kisvárda helyzete. A szabolcsi együttes persze egyébként sem várhatta nyugodtan a Zalaegerszeg elleni, keddi bajnokit, de győzelme esetén olyan előnybe került volna a kiesés elől menekülő többi csapattal szemben, ami minden bizonnyal kitartott volna a szezon végéig.

Igen ám, de a legrosszabb forgatókönyv valósult meg, azaz nyertek a zalaiak.

Megint elmaradt a tizenegyes

– Az első félidőben sokkal jobban futballoztunk, szorongattuk a Zalaegerszeget, igaz, az utolsó passz, a precizitás hiányzott a játékunkból – értékelte az 1–0-s vereséget Bódog Tamás, a Kisvárda Master Good vezetőedzője.

– Túl hamar lőttük el a labdát, kapkodtuk, de egyébként uraltuk és kézben tartottuk a mérkőzést, ami a második félidő elején is igaz volt. Próbáltuk a javunkra eldönteni a találkozót, és volt is meccslabdánk Kovácsréti Márk révén, de sajnos kimaradt a lövése.

A vendégek minőségi cserékkel tudtak frissíteni a hajrában, ránk futottak, és megkapták a tizenegyest.

A zalaegerszegi Radó András a 83. percben az említett tizenegyesből szerezte meg a győztes találatot, ami azért különösen fájó, mert az első játékrész végén a kisvárdai Fernando Viana is kaphatott volna büntetőt.

Bobál Dávid a tizenhatoson belül elhúzta az elé belépő brazil lábát, majd ráesett, ám Iványi Zoltán játékvezető nem ítélt tizenegyest, sőt a Várda csatárának adott sárga lapot.

Muszáj gólt szerezni

– Zsinórban a harmadik mérkőzés, amelyiken nem kapjuk meg a tizenegyest. Ami a másik oldalon büntető, az nálunk nem, és ez végigkíséri a csapat egész szezonját. Ráadásul Viana megkapta az ötödik sárga lapját, ezért a következő meccsen nem játszhat – tette hozzá a tréner.

Bódog Tamás a brazil mellett a sérült Gosztonyi Andrásra, Claudiu Bumbára, Theodorosz Berioszra és Anton Kravcsenkóra sem számíthat szombaton.

A csapatnak így is kötelező sikerrel vennie a kaposvári találkozót, amihez gólokra lesz szükség. Csakhogy a Várda az utóbbi időben a játéknak éppen ezen elemével küszködik: a szabolcsiak az újraindulás óta öt meccsen csupán kétszer találtak be.

Azért nem lehet elővenni a csapatot, mert a Fehérvár vagy a Fradi ellen nem szerzett gólt, pláne úgy, hogy a helyzetek megvoltak.

Tény, hogy a ZTE ellen kevesebb lehetőségünk volt, és mint említettem, hiányoztak az utolsó passzok. Türelmesebben kell futballoznunk, most is kértem, hogy keressük a legjobb lehetőséget, ne feltétlen lőjünk harminc méterről.

Akárhogy is, de a következő mérkőzést meg kell nyernünk. Az elejétől fogva tudtuk, hogy az utolsó fordulóig nyílt lesz a bennmaradásért vívott harc.

Nem lenézve a Kaposvárt, de a három pontért utazunk – jelentette ki határozottan Bódog Tamás.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában