Nem a képzelet szárnyal: repülőnap lesz vasárnap Nyíregyházán

Akt.:
Nem a képzelet szárnyal: repülőnap lesz vasárnap Nyíregyházán
© Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – Érdemes lehet az eget fürkészni vasárnap. A megyeszékhely repülőterén egész napos programsorozatot kínálnak az érdeklődőknek.


– Nyíregyháza repülős múltja predesztinálja a várost arra, hogy teljes mellszélességgel a tradicionális rendezvény mellé álljon. Ezúttal nem külső támogatóként társulunk a repülőnaphoz, hanem 3 millió forintos büdzséből szerveztük meg a várva várt show-t, amire ingyenes a belépés – fogalmazott dr. Ulrich Attila alpolgármester. A szakmai részt a Tréner Kft.-re bíztuk. Díjmentes buszjárat indul kilenckor és fél tízkor a Búza térről, és a dugók elkerüléséért érdemes mihamarabb kiérni autóval is.

Horváth Péter személye garancia arra, hogy igényes bemutatókat kémlelhetnek az égen a kilátogatók.

– A prognózis szerint kegyes lesz hozzánk az időjárás, így minden adott a színvonalas repülőnaphoz. Hármas kötelékrepülő bemutatóval és léggömbvadászattal kezdünk, majd tizenegykor Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnokunkra szegeződnek a tekintetek. Délután háromkor ismét tart bemutatót, de korántsem ismétel, hanem merőben mást láthatunk tőle a délelőttihez képest – fejtegette a Tréner Kft. ügyvezetője. – Lesznek ejtőernyősök, vitorlázórepülők, sárkányrepülők és egyebek mellett meg lehet tekinteni Bige László helikopterét, ami Közép-Kelet-Európában a párját ritkítja. Jöjjenek minél többen: a VIDOR Fesztivál után újabb élményt kínál Nyíregyháza!

– Ladányi Tóth Lajos –


Forgatókönyv

9.00 óra: kapunyitás
10.30 óra: hármas kötelékrepülő bemutató és léggömbvadászat
11.00 óra: Veres Zoltán egyéni műrepülő produkciója
11.30 óra: ejtőernyős bemutató
13.00 óra: vitorlázórepülő program
13.30 óra: sárkányrepülők bemutatója
14.00 óra: KN-26 helikopter
14.30 óra: extrém sportbemutató
15.00 óra: Veres Zoltán egyéni műrepülő produkciója
15.30 óra: közönségtalálkozó Veres Zoltánnal
16.30 óra: Peat Junior Fernando és Sheela élő koncertje
hirdetés