Nem a levegőbe beszéltek Ibrányban

Madzin István (labdával) újfent Madalina György figyelő tekintete előtt futballozhat
Madzin István (labdával) újfent Madalina György figyelő tekintete előtt futballozhat - © Fotó: Pusztai Sándor
Ibrány – A visszajutás reményében – minden szinten – erősített az Ibrány.

Egy éve még benne volt a pakliban, hogy az Ibrány akár az NB III-ba is feltornázhatja magát. A megyei első osztályú bajnoki címet besöprő futballcsapat elbukta a Kaposvár elleni osztályozót, majd atomjaira hullott játékoskeret. A meglehetősen viszontagságos az előző szezon végén búcsúzni kényszerült a szűken vett régió „élvonalától” – most pedig új élet kezdődik.

Az egyesület nem titkolt célja, hogy azonmód kiharcolja a visszajutást, ennek érdekében gyökeresen reformok történtek. Előbb egy felettébb rutinos szakembert, jelesül Madalina Györgyöt „igazolták” a kispadra, a legutóbb Rakamazon dolgozó edzőt pedig négy labdarúgó követte korábbi állomáshelyéről. A friss szerzemények terjedelmes listájában húzónevek szerepelnek: az „aranycsapat” egykori tagja, Kiss Tamás például visszatért Újfehértóról, de éppenséggel Madzin István, vagy Farkas Márton is jelentős segítséget nyújthat. Ebből már mindenki sejtheti, a vezetőség nem a levegőbe beszélt, amikor komoly célokat fogalmazott meg.

A távozók között a legnagyobb ász, a brazil Galvao Vinicius külföldön folytatja, miként ugyancsak elköszönt az ibrányi színekben 2011 óta 201 tétmeccset „lenyomott” Flavio da Silva.

– KM-KT –

Névsor

Az Ibrány megyei II. osztályú csapatának nyári változásai

Távozott: Flavio da Silva (?), Galvao Vinicius (Ausztria), Menyhárt Nándor (?), Nagy Norbert (?), Engi Dávid (?), Boros Máté, Csizmarik Ádám (mindkettő Dombrád), Esze Bence (tanulmányi okok miatt), Hornyai Dávid (Kótaj), Dudás Bence (?).

Érkezett: Szobonya Gábor, Deme Attila, Csáki József, Majoros Ádám (mindannyian Rakamaz), Jeddi Béla (Mátészalka), Farkas Márton (Tiszaújváros), Kiss Tamás (Újfehértó), Madzin István (Sényő-Carnifex), Somogyi Márk (Balkány), Gergely Balázs (Mándok).

Címkék: ,hirdetés