Nem adná át a trónt a Vitka

Csubina Beáta (labdával) a Vitka, míg Kelemen Gréta a Kölcsey sikeres szerepléséért küzd a következő bajnoki fordulóban
Csubina Beáta (labdával) a Vitka, míg Kelemen Gréta a Kölcsey sikeres szerepléséért küzd a következő bajnoki fordulóban - © Fotó: tudósítónktól
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Gálaelőadás ígérkezik Szalkán, a ,,kis Loki,, vendégeként is hibátlan maradna a Kölcsey.


A finoman szólva meglehetősen szaggatott lebonyolítás miatt a férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban ezen a hét végén csupán egyetlen mérkőzést rendeznek, ugyanakkor a négy érintett megyei együttes egyike sem lép pályára.

Ugyanakkor a nők teljes létszámban felvonulnak, mármint a ,,mieink,, mert a harmadosztály eme küzdelemsorozatában a vékony létszám következtében mindig akad szabadnapos csapat.

Mindenesetre a Mátészalkai MTK nyitja a programot, mégpedig szombaton (kezdés: 15 óra), amikor saját közönsége előtt tart alighanem gálaelőadást a sereghajtó SZEPA KSE ellen. A vendégek erejéről árulkodó tény, hogy évek óta nem tudtak meccset nyerni, mégsem estek ki egyszer sem – az aktuális idényben is halmozzák a nagy zakókat. A második helyen tanyázó szatmáriak sikere nem kétséges, csupán a különbség kérdéses.

A legutóbbi körben az élre ugrott a Vitka, amely még soha nem vezette a tabellát. Szemán Szilvia gárdája ezúttal vasárnap (kezdés: 11 óra) a Hajdúböszörményt fogadja – az újabb győzelem reményében. A beregiek eleddig csupán egyszer botlottak, Szalkán maradtak alul a második fordulóban, miközben a hajdúságiak már kétszer is elvéreztek. Vagyis, az esély adott arra, hogy a Vitka a trónon maradjon.

A mezőny egyedüli hibátlan csapata a Kölcsey DSE-Nyíregyháza, amely a riválisoknál kevesebb találkozót játszott.
Nos, a nyírségiek a Debreceni VSC U21-es különítményének otthonában próbálják folytatni veretes menetelésüket. Bár a ,,kis Loki,, ötven százalékos teljesítményt mutathat fel, mindig veszélyes ellenfél – kiváltképp idegenben.

KM-KT
hirdetés