Nem akarnak több mérget nyelni

Illusztráció: Kölcsey DSE vs. Létavértes
Illusztráció: Kölcsey DSE vs. Létavértes
Kisvárda, Fehérgyarmat – A két megyeii férfi csapat hazai pályán erősítheti pozícióját, akárcsak a Kölcsey és a Vitka.


Maga a méreg. Mégpedig az erős fajtából Joggal érezhetnek így a fehérgyarmati férfi kézilabdacsapat tagjai, akik előbb Füzesabonyban, utóbb Gyöngyösön egyaránt egy-egy „fával” bukták el az adott mérkőzést. Aligha szükséges ecsetelni, hogy a nyolcadik helyen táborozó szatmáriak mennyivel fényesebben állnának az NB II. Észak-keleti csoportban, ha csak kicsit szerencsésebbek. Ráadásul szombaton (kezdés: 18 óra) hiába játszanak saját katlanjukban, az élen tanyázó Debreceni EAC érkezik, amely még nem vesztett a szezonban,

Éppenséggel a Kisvárda sem. Arról nem beszélve, hogy a harmadik pozícióban posztló Sándor-legénységre papírom jóval könnyebb feladat vár, elvégre vasárnap (18 óra) a még pontot sem szerzett Kazincbarcikát fogadja. A találkozó országos egyesnek ígérkezik, ezt tényleg csak a Várda szúrhatja el.

Ami a női vonalat illeti: nos a három megyei együttes közül a legjobban álló Mátészalkai MTK szombaton az utolsó SZEPA SE vendégeként mutatja meg magát. A szatmáriak kettőről háromra győzelemre juthatnak, azaz jó eséllyel megragadhatnak az élcsoportban. A Kölcsey DSE-Nyíregyháza a hozzá hajszálra azonosan teljesítő Bőccsel csap össze vasárnap a Contineltal Arénában (16 óra), és nyilvánvalóan azért hajt, hogy feljebb zárkózzon a tabellán. Miként a vitkaiakat is ugyanezen elv vezérli, midőn a Füzesabonyt látják vendégül – Vásárosnaményban (17 óra). A különbség annyi, hogy miközben a borsodiak verhetőnek tűnnek, az abonyiak eleddig valamennyi mérkőzésüket megnyerték.

KM-KT
hirdetés