Nem aludtak téli álmot a labdarúgó-játékvezetők

Nyíregyháza – Soós András felkerült az NB III-as asszisztensi keretbe.

Elkezdődött a focitavasz a fagyos februári hétvégén. A játékvezetők a bajnoki folytatást megelőzően a különböző kategóriákban edzőtáborral, frissítő, kurzussal készültek a tétmérkőzésekre.

– A nyíregyházi Karakó Ferenc FIFA-kerettaggal ketten képviseltük Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét az elit játékvezetők törökországi összetartásán. Immár hagyomány, hogy januárban kiváló körülmények között értékelhetjük az őszi szezon tapasztalatait, közösen edzhetünk és különböző szakmai előadásokkal hangolódhatunk a bajnoki folytatásra. Az edzőtábor ezúttal is elérte a célját – fogalmazott a leveleki Takács János, aki az előző héten előbb a Debrecen-Dorog kupameccsen, majd az Újpest-Haladás első osztályú találkozón látta el az alapvonali játékvezetői teendőket. Szerdán ő vezeti a Bp. Honvéd-Siófok kupavisszavágót, egyik asszisztense a nyíregyházi Szilágyi Norbert lesz, aki előzőleg a Berettyóújfalu-Győr futsalrangadón fújta a sípot.

A megyei játékvezetői keretből összeállított válogatott részt vett a pécsi Sípmesterek Fesztiválján, az igazgatóság által rendezett nyíregyházi Szövetség-kupán, emellett megrendezték a tradicionális megyei bírói focitornát is, ahol a Gusz-Team diadalmaskodott. A frissítő kurzuson szellemi tesztet teljesítettek, és az időjárásra tekintettel a fizikai felmérőt március közepén tartják.

Az országos keret tagjai (játékvezetők, NB I: Karakó Ferenc, NB II: Takács János, NB III: Sándor Csaba, Valu Tibor, asszisztensek, NB II: Szilágyi Norbert, NB III: Benkő Róbert, Női NB II.: Kiss Petra) Bükön edzőtáboroztak. Meghívottként jelen volt az NB III-asokkal Paráda Róbert, Takács Ákos, Piskóczi Viktor és Demeter Enikő. Ott jelentették be, hogy Soós András felkerült az NB III-as asszisztensi keretbe. A FIFA-kerettag asszisztens, dr. Kulcsár Judit másodízben is anyai örömök elé néz.További hírek a Sport kategóriából


hirdetés