Nem áprilisi tréfa: megbolondították a lilákat

Akt.:
Nem áprilisi tréfa: megbolondították a lilákat
Labdarúgás – A nagy rivális Újpest otthonába látogatott a listavezető DVSC-Teva együttese az OTP Bank Liga 22. fordulójában. A debreceniek abban a tudatban léphettek pályára a Szusza-stadionban, hogy a második helyen álló Győr előző nap nyert Zalaegerszegen, ezzel egy pontnyira megközelítették a Kondás-gárdát. Azaz igen fontos volt a vendégek számára a három pont megszerzése, de természetesen az Újpest sem vereségben gondolkodott hazai pályán.

Ha az újpestiek óvatosabb játékra rendezkedtek be az éllovas ellen, azt szűk tíz perc elteltével föl is kellett adniuk, ugyanis vezetést szerzett a Loki: Balajcza rossz kirúgása után Coulibaly került helyzetbe, megforgatta a kapust, majd lőtt, a gólvonalról mentettek a védők, de érkezett Szakály és közelről a hálóba fejelt.A hazaiak följebb tolták állásaikat, de mire vérszemet kaphattak volna, újabb gólt kaptak. Nikolic húzta meg a bal oldalt, mesteri centerezését Bódi Ádám perdítette a kapuba. A második találat után macska-egér játék alakult ki, a Debrecen okosan járatta a labdát az újpesti térfélen és ha jobban koncentrálnak a piros-fehérek, újabb gólokat lőhettek volna. A 40. percben lőttek is, Bódi bolondította meg a lilák védelmének bal oldalát, beadását Coulibaly vágta kapásból a kapu jobb alsó sarkába, 0-3!

Kiütés

A szünetben nem változtatott Kondás Elemér a felálláson, érthető okokból, hiszen remekül muzsikált csapata. Olyannyira együtt volt a DVSC játéka, hogy Coulibaly a negyediket is bevágta Balajczának, teljesen padlóra küldve ezzel a lila-fehéreket. A Loki-tábor ünnepelt, a hazai publikum pedig elnémulva követte az eseményeket. Majd haza is indult néhány újpesti néző, ugyanis Bódi a 74. percben egy szép kapáslövéssel az ötödik gólt is postázta a lilák portásának.

Tíz perccel a vége előtt Illés rúgta föl fölöslegesen Rajczit a tizenhatoson belül, a tizenegyest Kabát értékesítette, megszerezve ezzel az Újpest becsületgólját.

Ezzel aztán a meccs érdemi része le is zajlott, a DVSC-Teva fölényes győzelmet aratott az Újpest otthonában, ezzel ismét négy pont az előnye a Győrrel szemben – s ez nem áprilisi tréfa!

OTP Bank Liga 22. forduló

Újpest FC – DVSC-Teva 1-5 (0-3)

Debrecen, 4500 néző. Vezette: Szabó Zs. (Butkai, Szalai)

Újpest: Balajcza – Litauszki, Lipták, Mihajlovics (Fodor 46.), Kiss Z. – Simon, Vasziljevics, Eninful (Lázár 67.), Remili (Kovács D. 57.) – Kabát, Rajczi

DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut (Illés 63.) – Bódi, Varga J., Szakály, Nikolic, Bouadla (Rezes 77.) – Coulibaly (Farkas 80.)

Gól: 0-1 Szakály (9.), 0-2 Bódi (22.), 0-3 Coulibaly (39.), 0-4 Coulibaly (60.), 0-5 Bódi (74.), 1-5 Kabát (11-esből, 82.)

Sárga lap: Nagy Z. (24.), Litauszki (26.), Nikolic (42.), Lipták (55.), Varga J. (58.), Rezes (79.)

Címkék: , , , , ,hirdetés