Nem árulták el, ki az új tulajdonosa az Erzsébet Szállónak

Nem árulták el, ki az új tulajdonosa az Erzsébet Szállónak
© Fotó: KM-archív
Nyíregyháza, Sóstó – Mint mi is beszámoltunk róla, egymilliárd forintért, kikiáltási áron kelt el Sóstón az Erzsébet Szálloda. Szerkesztőségünk szerette volna megtudni, hogy ki lett a több mint 55 ezer négyzetméteres ingatlan és az ingóságok tulajdonosa.


A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. megkeresésünkre szerdán küldte el a válaszát, mely szerint a nyíregyházi Erzsébet Szállóra és a kapcsolódó ingatlanokra korábban vételi kérelem érkezett a társasághoz. A költségvetésről szóló törvény vagyonfejezetében meghatározott bevételek teljesítése érdekében kiemelt jelentősége van a magyar állam tulajdonában álló, közfeladat ellátásához nem szükséges ingatlanállomány értékesítésének, ezért a zrt. egyértelmű szándéka volt, hogy az ingatlant – a transzparenciát és nyilvánosságot teljeskörűen biztosító – Elektronikus Aukciós Rendszerben (EAR) értékesítse, amelyről Nyíregyháza önkormányzatát is tájékoztatták.

A kommunikációs iroda válaszából kiderült az is: köz­érdekből nyilvános adat az árverésen licitálók száma (egy árverező licitált), továbbá a nyertes ajánlattevő neve, miután az MNV Zrt.-vel az adás-vételi szerződést megkötötte. A nyertes ajánlattevőt a társaság értesíti az árverés végleges eredményéről. A nyertes a végleges eredményhirdetést követő 15 napon vagy a zrt. szerződéskötésre felhívó levelének kézhezvételét követő 15 napon belül köteles a szerződést megkötni. Az ingatlanok birtokátruházásra a vételár beérkezésétől számított 30 napon belül kerülhet sor.

KM


szallo
Nyíregyháza, Sóstó - Az új tulajdonos kikiáltási áron jutott hozzá az ingatlanhoz és az ingóságokhoz is. Eladta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. a nyíregyházi Erzsébet Szállót – derült ki az állami társaság elektronikus aukciós rendszeréből. Egyelőre nem ismeretes a vevő kiléte, de a júli...
hirdetés