Nem beszéltek zöldségeket a diákoknak

A kóstoló sok tanuló kedvét meghozta a folytatáshoz
A kóstoló sok tanuló kedvét meghozta a folytatáshoz - © Fotó: iskola
Penészlek – A zöldség- és gyümölcsfogyasztás fontosságára hívták fel a figyelmet.

A vitaminokban gazdag, egészséges táplálkozás fontosságára hívták fel a tizenéves tanulók figyelmét a napokban az Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola Penészleki Tagintézményében. A nevelőtestület gondoskodott arról, hogy a gyerekek ne csak szellemi harapnivalókkal gazdagodjanak, a tájékoztatáshoz kóstoló is társult.

– Az egészséges táplálkozás egyik alappillére a rendszeres gyümölcsfogyasztás. Sokan sajnos az ajánlott napi gyümölcsmennyiség felét sem viszik be a szervezetükbe. A gyümölcslevek jóval kevesebb rostot és egészséges tápanyagot tartalmaznak annál, amit egy valódi gyümölcs nyújthat.

A rendszeres és változatos zöldségfogyasztás is fontos, különben a szervezetünk nem jut hozzá minden szükséges tápanyaghoz. Ha a burgonyát chips és sült krumpli formájában esszük, azzal nem teszünk jó szolgálatot az egészségünknek – mondta el Hajdu Henrietta intézményvezető.

KM

Címkék: , ,







hirdetés