Nem csak a szépre emlékezhetnek

Az ötvekét éves kapus, Dolhai Tibor segített, amikor bajba került a nyírgyulaji együttes
Az ötvekét éves kapus, Dolhai Tibor segített, amikor bajba került a nyírgyulaji együttes - © Fotó: Pusztai Sándor
 A hat győzelemmel kezdő Nyírgyulaj sorsát csaknem megpecsételte a kulcsemberek folyamatos kidőlése.

A nyírgyulajiak több, mint pazarul indítottak. A megyei első osztályú futballcsapat hat győzelemmel ejtette ámulatba a riválisokat. Noha a hetedik körben, nem mellesleg a bajnokesélyes Kemecse otthonában – emlékezetes összecsapáson – kapitulált (4–3), így is a tabella tetejére rakétázott. Hogy a folytatásban nem volt minden fenékig tejfel ékesen bizonyítja: a Lukács-legénység megannyi balszerencsés momentum következtében lejjebb adta, jóllehet így sincs oka senkinek a kardjába dőlni.

– A bajnokság előtt a 6-9. hely egyikét céloztuk meg, vagyis a biztos bentmaradás kiharcolását – vázolta a beütemezett bajnoki tervet Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője. – Az őszt két szakaszra osztanám: az első hat mérkőzésen teljes kerettel léphettünk pályára, az elért eredmények pedig önmagukért beszélnek, pontot sem vesztettünk ebben a periódusban. Kapusunk, Kecskés Gergő súlyos sérülése, a védelemből pedig Baksa Csaba és Dér István hiánya nagy érvágást jelentett, csupán több meccs elteltével sikerült stabilizálni ezt a csapatrészt. A hetedik, Kemecse elleni találkozó jelentette a fordulópontot: tartalékos összeállításban is jól játszottunk, sőt, talán a legjobban az egész szezonban, sajnos, kikaptunk. Ekkor újabb meghatározó ember, Erdei Lénárt esett ki eltiltás miatt, ráadásul hosszabb időre, ami gyakorlatilag megpecsételte sorsunkat, legalábbis tovább fokozta gondjainkat. Az utolsó tíz mérkőzésből összesen kilenc pontot szereztünk, holott jóval többet ki lehetett volna hozni ebből az időszakból. Az is árulkodó: a három csatárunk összesen hét gólt szerzett, ez talán mondanom sem kell, kevés. A sikertelenség hatására olyan problémákkal szembesültünk, ami eddig nem volt jellemző csapatunkra, nehezen tudtunk ezeken hátráltató tényezőkön túllépni. Hozzáteszem, az ötvenkét éves kapusnak, Dolhai Tibornak jár a köszönet, aki amikor bajba kerültünk, tíz meccsen segített minket.

Lukács Tibor alighanem azzal is beérné a téli hónapokban, ha ƒvégre egészségesnek nyilvánítják sebeiket nyalogató kulcsjátékosokat.

– Mindenképpen erősíteni szeretnék, leginkább kapusposzton. Ugyanakkor abban reménykedem, hogy a sérültek felépülnek, kiegyenesednek a sorok, akkor nincs szükség nagy változtatásra. Egyelőre helyünkön vagyunk, ha ezt tartani tudjuk, az már siker lenne számunkra.

KM-KT

 


Gyulaji gyöngyszemek

A Nyírgyulaj megyei I. osztályú csapatának mutatóiA bajnoki állás: 7. Nyírgyulaj 16 8 3 5 22–23 27

Hazai pályán: 8 5 2 1 12–9 17

Idegenben: 8 3 1 4 10–14 10

A házi góllövőlista

4 gól: Lakatos János, Mezei Béla.
3 gól: Berecz Zsolt, Oxi Roland.
2 gól: Horváth Károly, Kanál Roland.
1 gól: Czerula Zsolt, Gózner Károly, Lieb Arnold.


 
 
hirdetés