Nem csak a termete kiemelkedő

Miklai (9) két fronton is bizonyíthatott
Miklai (9) két fronton is bizonyíthatott
Miklai Zsanett 14 évesen ingázott az ifjúsági válogatott és a klubja, a Betonút-NRK között.

Korántsem a kortársak szokványos életvitele jellemző Miklai Zsanettra. A Betonút-NRK még mindig csak 14 éves játékosa fél esztendeje meghatározó szerepet tölt be a felnőttek között. Természetesen a válogatottnál is felfigyeltek rá, és már az ifjúsági együttesnél számítanak rá.

Németh Lajos szövetségi edző keretével december végén Szlovéniában vettek részt egy tornán, majd Tiszaújvárosban edzőtáboroztak. Ugyanott rendezték az Eb-selejtezőt, ahol két győzelemmel és három vereséggel a negyedik helyen zárt a válogatott.

- A nyitómeccsen 3:1-re legyőztük a portugálokat, aztán egy emlékezetes találkozón 0:2-ről egyenlítve, öt szettben kaptunk ki a hollandoktól – idézte fel a történteket Miklai Zsanett, a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium 9/d osztályos tanulója. – Utána a luxemburgiak elleni mérkőzést az előzetes megállapodás alapján kihagytam, aznap az NRK-val játszottunk a török Gaziantep ellen. Egyébként a luxemburgiak 3:0-ás legyőzésében szerepe volt Szakmári Grétának is, aki az osztálytársam. Tiszaújvárosban a spanyoloktól 3:2-re, az olaszoktól 3:0-ra kaptunk ki, és a negyedik helyen végeztünk, de összességében helytálltunk. Sok hasznos tapasztalatot szereztem, amit majd szeretnék hasznosítani a klubomban is.

– Ladányi Tóth Lajos –További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek


hirdetés