Nem csak a víz, hanem a verseny tisztaságára is ügyeltek

Nem csak a víz, hanem a verseny tisztaságára is ügyeltek
© Nem csak a víz, hanem a verseny tisztaságára is ügyeltek
Döge – Hat csapat részvételével rendezték meg a dögei Ölbey Irén Általános Iskolában azt a környezettudatossági megyei vetélkedőt, melynek előzményeként több mint 1500 tanuló töltött ki a környezet-gazdálkodással, környezetvédelemmel kapcsolatos feladatlapot.

A programban résztvevő valamennyi iskola 15 ezer forint értékű díszfát kapott ajándékba, amit iskolájuk udvarán ültethettek el, s ezt fotókkal kellett dokumentálni.

– A második fordulóból már csak azok az iskolák jutottak tovább a döntőbe, amelyek 4-fős csapataikkal feldolgozták településük energiatakarékossági lehetőségeit. A rendkívül kreatív, sok-sok játékkal színesített vetélkedőbe többek között víztisztító berendezést, madárbarát madáríjesztőt, valamint újrahasznosítható anyagokból jövő századi divatmodellt is be kellett mutatni a versenyzőknek, de szituációs játék keretében megjelenítették a környezetpusztítás egy-egy társadalmi jelenségként is megjelenő momentumát – újságolta Agárdy Sándor, a dögei Ölbey Irén Általános Iskola igazgatója.

A verseny valamennyi résztvevője értékes ajándékokkal tért haza. A rendkívül szoros versenyt végül Tiszakanyár csapata nyerte. A dögei iskolát – mivel a verseny tisztaságáért nem vett részt a versenyben, de a programokat maximálisan végrehajtotta – külön ajándékban részesítették.

KM–LTL
hirdetés