Nem csak ismerni, használni kell

Tanulnak az önkéntes tűzoltók, hogy az éles helyzetekben is helyt álljanak.

Fontos szakaszához érkezett a Nyíregyházi Regionális Képző Központ szervezésében a Megyei Munkaügyi Központ anyagi támogatásával márciusában Újfehértón, illetve Nyíregyházán beindított 640 órás tűzoltó szakképző tanfolyam.

Az első két hónap elteltével a 49 hallgató megismerte a tűzoltó szakma elméleti és gyakorlati alapjait, valamint az első szakasz záró részében külön kistanfolyam keretében a tűzoltóságoknál rendszeresített kisgépek kezeléséből készültek fel Kocsis Antal tű. őrnagy irányításával.

A napokban a kisgépek gyakorlati használatáról Újfehértón 22 hallgató tett tanúbizonyságot a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ műszaki szakcsoportjától Zemplén István tű. alezredes vezetésével érkezett vizsgabizottság előtt. Nyíregyházán a tűzoltóság laktanyájában újabb 27 fő önkéntes tűzoltó mutatta be felkészültségét a Honda WT 30X szivattyú, a motoros láncfűrész, valamint a hidraulikus feszítő-vágó berendezés „élesített” helyzetben való alkalmazása közben.

Budapestről a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ műszaki szakcsoportjának vezetője Diriczi Miklós tű. alezredes arról tájékoztatott bennünket, hogy a megye fiatal önkéntes tűzoltói becsülettel helyt álltak a vizsgákon, elméleti ismereteik és gyakorlati tudásuk jó szintűnek mondható.

Ez a vizsga alapkövetelmény ahhoz, hogy a beiskolázott hallgatók részt vehessenek a július közepén, illetve augusztus elején megrendezésre kerülő záróvizsgákon.

– Fullajtár András –
hirdetés