Nem dönthettek másként, veszteséges volt a nyírbátori üzem

Nem dönthettek másként, veszteséges volt a nyírbátori üzem
© Illusztráció: Pixabay
Nyírbátor – Bezár a nyírbátori fafeldolgozó – jutott lapunk tudomására. A tradicionális üzem bezárása gyökeresen megváltoztathatja az ott dolgozók életét. Mi lesz a sorsuk, milyen változást idézhet elő a lépés? – tettük fel a kérdést az üzem működtetőjének.

– A Nyírerdő Zrt. és a jogelődje is fennállása óta a mindenkori törvények betartása mellett végezte és végzi tevékenységét. A nyírbátori fafeldolgozó évtizedek óta komoly veszteséget okozott a társaság gazdálkodásában, ezért az üzem fafeldolgozási tevékenységét megszünteti az év második felétől – erősítette meg a hírt Vereb István, a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. kommunikációs munkatársa.

Munkát kínálnak számukra

– Azoknak a munkavállalóknak, akik továbbra is szeretnének a Nyírerdő Zrt.-nél dolgozni, a társaság mindkét félnek megfelelő munkalehetőséget biztosít, megoldva ezzel további foglalkoztatásukat – tette hozzá Vereb István. Nyírbátor körzetében több olyan társaság kezdte meg a működését az utóbbi időszakban, ahol akár elhelyezkedhetnek az üzem dolgozói. Élhetnek a munkavállalók azzal a lehetőséggel is, amelyet a térség jelentős faipari cégei ajánlanak.

A fafeldolgozási tevékenység továbbra sem szűnik meg a Nyírerdő Zrt-nél. – A baktalórántházi, a nyíregyházi, a hajdúhadházi és a gúthi erdészetnél működő feldolgozóüzemek folyamatosan kiszolgálják a hazai, valamint a külföldi igényeket, így a nagyon keresett, magas hozzáadott értéket nyújtó akáctermékek továbbra is eljutnak Nyugat-Európába – tette hozzá végezetül Vereb István.

LTL
hirdetés