Nem durvaságból ered a sok bátori piros lap

Nem durvaságból ered a sok bátori piros lap
© Illusztráció: KM-archív
Nyírbátor – A szokottnál zsúfoltabb lesz a heti menetrend, hiszen szerdán a Győr ellen Magyar Kupa-meccset is játszik az NB III-as futballcsapat.

A kihagyott tizenegyes és a kiállítás lassan állandó kelléke a Nyírbátori FC mérkőzéseinek. A Monoron, a szabolcsiak által 3–0-ra elveszített bajnokin a hazaiak rontottak büntetőt és az első félidő hajrájában az NYFC védője, Fekete Tamás kapott piros lapot. Egy valami azonban nem változott: a bátoriak ebben a bajnokságban továbbra sem szereztek pontot idegenben.

– Az első félidő hajrájáig nagyjából megvalósult az, amit terveztünk, aztán egy buta hibából gólt kaptunk, majd jött az érthetetlenül megítélt tizenegyes, ami ráadásul kiállítással is párosult – mondta a történtekről Ambrusz Árpád edző. – Valóban sok a piros lap a meccseinken, de nem hinném, hogy durva csapat lennénk. Balassagyarmaton páros kiállításba futottunk bele, Cigándon a túlzott tettvágy és a rutintalanság eredményezett két pirosat, most pedig a tizenegyes megítélése és az előtte a javunkra meg nem ítélt szabálytalanság miatti igazságérzet szólalt meg Fekete Tamásból. Ez persze nem felmentés, hiszen nehéz helyzetbe került a csapat, a Monor ellen egyenlő létszámban sem lett volna egyszerű dolgunk, ember- és gólhátrányban pedig semmi esélyünk nem maradt. Sajnos, akadnak posztok, amelyeken két egymást követő mérkőzésen nem tudunk kiegyensúlyozottan jó teljesítményt nyújtani, mindez a fiatalságunkból is adódik.

A bátoriak heti menetrendje a szokottnál zsúfoltabb lesz, hiszen a vasárnapi bajnoki előtt szerdán Magyar Kupa-mérkőzést is játszanak, hazai pályán, az NB II-es Győr ellen.Sporthírek


hirdetés