Berekfürdő

2020.08.31. 18:07

Minden bibliai történetnek megvolt a maga üzenete

Napközben és esténként sem hagyták unatkozni a fiatalokat, élménydús volt az idei csendeshét is.

Már ez év januárjában elhatározta a Baktalórántházi Református Egyházközség és a Gróf Dégenfeld Imre Református Általános Iskola, hogy – hagyományaikhoz híven – az idén is berekfürdői csendes héttel zárják majd a nyári programjaikat.

Augusztusban 125 felnőtt és „refis” gyermek indult útnak a Megbékélés Házába, ahol a vacsora utáni esti áhítatot dr. Kovács Kálmán tiszteletes tartotta. Lelki beszédében hangsúlyozta: Jézus felénk nyújtott keze mindenkinek vigasztalást és gyógyulást ad. Késő este sem hagyták unatkozni a református iskola nevelői a fiatalokat, kézműves-foglalkozást szerveztek nekik, amit nagy lelkesedéssel fogadtak a gyerekek. Az ezt követő foglalkozásokat már dr. Kovácsné Szakos Mária tiszteletes irányította, a feladatok között szerepelt bibliai ismeretekkel kapcsolatos rajzok elkészítése, ragasztás, batikolás, kelme- és kendőfestés is.

Ne legyünk hálátlanok!

A reggeli áhítatokat Szakos Csaba evangélikus lelkész tartotta, olyan cselekedetekről, magatartásokról mesélt, a régi időkből merítve példákat, amelyek a ma emberére is ráillenek. Hallottunk Jézus csodatételeiről, a tíz leprás meggyógyításáról, a tíz gyógyult emberről, akik közül csak egy volt, aki hálát adott, megköszönte a csodatevőnek a gyógyulást. Minden történetnek megvolt a maga tanulsága, üzenete, amely bevésődött a hallgatóság elméjébe, szívébe.

A programcsokorban felnőtt-gyermek strandfoci és kerékpártúra (a Tisza-tó megkerülése, 65 km) is szerepelt. Ellátogattunk Karcagra, ahol a Lombkorona tanösvényt tekintettük meg. Köszönjük dr. Kovács Kálmán tiszteletesnek a nagyszerű szervezést, közreműködést, már várjuk a következő felüdítő időtöltést!

Tóth István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában