Nem engedik, hogy a rák győzzön

Nem engedik, hogy a rák győzzön
Nem engedik, hogy a rák győzzön - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – „Új időszámítás” kezdődött az onkológia nyíregyházi történetében a Jósa András Oktatókórházban.

– A daganatos megbetegedések száma hazánkban sajnos igen magas, ám jó hír, hogy az elhalálozások üteme ettől jóval elmarad, azaz lényegesen eredményesebb a gyógyítómunka. Magyarországon 1999-ben szedte legtöbb áldozatát a rettegett kór, azóta ez a szám folyamatosan csökken, ma már minden második rákbetegség legyőzhető, túlélhető! – mondta el hétfőn, a Jósa András Oktatókórházban tett látogatása alkalmával prof. dr. Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa, tanszékvezető egyetemi tanár.

Az intézmény új Onkológiai Tömbjének bejárását megelőző sajtótájékoztatón dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója hangsúlyozta: a Pólus projekt keretében a gyermekgyógyászat, az onkológia és a hematológia már beköltözött az új tömbbe, a korszerű gépek jelenleg tesztüzemben működnek, hamarosan elkezdődhetnek a sugárterápiás kezelések. A műszer- és eszközpark is adott, mindössze a berendezési tárgyak (ágyak, bútorok) cseréjére kell még várni egy keveset.

KM-PI


Új berendezések segítik a gyógyítást a nyíregyházi kórház onkológiáján

Nyíregyháza – Elkezdődött a gyógyító munkához szükséges, csúcstechnológiás berendezések telepítése, illetve tesztüzeme a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház új onkológiai tömbjében – hangzott el az épület bejárása előtt tartott sajtótájékoztatón hétfőn a helyszínen. tovább »

hirdetés