Nem éppen turisztikai látványosság a felüljáró és környéke

Aszfaltsebeket kerülgetnek a járókelők
Aszfaltsebeket kerülgetnek a járókelők
Nyíregyháza – A felüljáró alatti részt szeméttárolónak, vécének használják az „intelligens” emberek – írja olvasónk.


Imádom Nyíregyházát, imádom, hogy lassan kinövi az egykoron sötét Szabolcsként emlegetett időszakot, de nem szeretem, ha csak néhány kiemelt városrészben tapasztalok rendet, tisztaságot (Sóstó, belváros).

Vannak még területek, ahol lenne még mit tenni, ilyen például a Petőfi tér, az autóbusz-pályaudvar közvetlen környezete. Naponta több ezer ember megfordul itt. Az elmúlt húsz évben kétszer is felújították a gyalogos vasúti átjárót, de nem bírta a költségvetés, hogy a hozzá vezető útszakasz is megfelelő, elfogadható burkolatot kapjon.
Kerékpárutat építettek a Vasgyár utcán, a Széchenyi utcán, de ott sem maradt néhány talicska aszfalt, hogy a kis részeket is rendbe tegyék.

Az, hogy a felüljáró alatti részt szeméttárolónak használják az arra járó „intelligens” emberek, csak a jéghegy csúcsa. Van itt üres alkoholos-, üdítősflakon, papír zsebkendő, de a szag arra enged következtetni, hogy olyan is akad, aki itt „könnyít” magán. Ha egy kerítéssel el lenne zárva ez a híd alatti rész, akkor ez a probléma talán megoldódhatna.
Az sem lenne hátrány, ha a közterületekre kirendelt közmunkások nem csak a város „kirakatát” takarítanák.

Javíthatna a mostani helyzeten, ha a közútkezelő cég forgalomszabályozó táblákat helyezne ki, mert a közlekedési káosz elviselhetetlen. Járda helyett kátyúkat találunk és kerülgetünk a híres „repülőhíd” felé tartva, autók, autóbuszok között szlalomozva.

Arra is odafigyelhetnének az illetékesek, hogy az autóbuszok, személyautók vajon szabályosan parkíroznak-e ott, ahol elvileg gyalogjárda lenne. Persze nem csak elvben kellene ott lennie, hisz jogos igény, hogy a gyalogos-felüljáróhoz gyalogút vezessen! Kérem, javaslom, hogy az úthálózat fejlesztésére elnyert támogatásból, ha lehetséges, ezt a kis részt is hozzák rendbe!

Vegyék figyelembe, hogy turisták is érkeznek a megyeszékhelyre autóbusszal, vonattal, s itt csodálják meg először Nyíregyháza, mint turisztikai kitüntetéssel rendelkező város szépségét.

– Domokosné Nagy Katalin, Nyíregyháza-Kertváros –
hirdetés