Nem érzi magát bukott edzőnek

Budaházi László (balról) úrként távozott...
Budaházi László (balról) úrként távozott... - © Fotó: Pusztai Sándor
Nagykálló – Váltás a nagykállói kispadon: Budaházi László helyett Kovács János irányítja a csapatot.


A nagykállói futballegylet elnöksége – a hivatalos indoklás szerint – közös megegyezéssel megvált Budaházi Lászlótól. A vezetőség egyben megköszönte a megyei másodosztály Alukonstrukt-csoportban szereplő csapat edzőjének eddigi munkáját. Eddig a hír.

– Az egyesület elnökének, aki egyben történetesen a város a polgármestere, mindig jogában áll megválasztani azokat az embereket, akikkel szeretne együtt dolgozni – közölte a távozó Budaházi László. – Ő úgy döntött, azoknak a szurkolói erőknek a nyomására is, melléjük csatlakozott a jelenlegi szakosztályvezető, akik folyamatosan megkérdőjelezték a szakmai hozzáértésemet, és személyes sértésnek veszik, ha az edző megpróbálja megvédeni magát. hogy váltás legyen a kispadon. Azt gondolom, a lehetőségekhez mérten télen sikerült megerősíteni a csapatot, azt a munkát, amit elterveztünk, hellyel-közzel meg is tudtunk valósítani. Abban van hiányérzetem, hogy azok az emberek, akiktől a gólokat vártuk, sérülésből épültek fel, vagy később csatlakoztak, így nincsenek még olyan állapotban, hogy eldöntsék a meccseket a javunkra. Nem tartom magamat bukott edzőnek, mert a csapat irányítása nem csúszott ki a kezemből. Ki merem jelenteni, ha hagyták volna, hogy befejezzem a szezont, a tizedik hely környékére „felvittem” volna a csapatot. Nyilván bennem is van a hiba, de aki dolgozik, olykor rossz döntéseket is hoz. Ettől függetlenül az utódomnak jó állapotban lévő keretet tudok átadni.

Az elmúlt másfél évről csak annyit: az előző évadban a csapat és az egyesület minden szempontból a mélypontra süllyedt. Büszke vagyok arra, hogy sokszor egyedül sikerült életben tartani ezt az együttest, és nem került soha abba a szituációba, mint ami egyes csapatoknál történt a közelmúltban. Megjegyzem, 2015-ben kétszer felajánlottam a lemondásomat, nem fogadták el, mondván: akkor én lettem volna, aki cserbenhagyja a csapatot. Most pedig, amikor kicsit jobb a helyzet, mennem kellett. Tovább sok sikert a Nagykállónak, köszönöm a lehetőséget.

Időközben eldőlt, hogy a legutóbb Nyírbátorban tevékenykedő Kovács János vállalta a tréneri tisztséget Nagykállóban.
hirdetés