Nem esett jól a Nyírgyulajnak: a végén jött a hidegzuhany

Nem esett jól a Nyírgyulajnak: a végén jött a hidegzuhany
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyírgyulaj – A Nyírgyulaj kétgólos hátrányból fordított, de a Fradi az utolsó percben pontot mentett.


Nem is oly rég, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében egész estét betöltő összecsapáson gyűrte le a Nyírgyulaj a Ferencvárost. A két élvonalbeli együttes olyan mérkőzést vívott, amelyre fény évente akad példa a sportágban. Sem a rendes játékidőben, majd a 2×5 perces ráadásban sem született gól! A nyírségiek tízméteres párbajban csikarták ki a továbbjutást, szerdán pedig a Haladás otthonában folytathatják a kupamenetelést – az elődöntőbe kerülésért esedékes két felvonásos parti első meccsén.

Hétfőn viszont még az a Ferencváros érkezett a nyírbátori sportcsarnokba. Nos, a soros mérkőzés forgatókönyve homlokegyenest másként íródott a novemberi találkozóhoz képest, olyannyira, hogy a felek nem spóroltak, már az első félidőben öt gól született. A bökkenő csupán annyi volt, hogy a Fradi háromszor ,,csengetett”, vagyis a Gyulaj kapaszkodni kényszerült a folytatásban. Sőt, tovább keserítette a házigazdák életét, hogy az FTC a negyedik találatot is berámolta, 2–4 után azonban változott az ábra. A hazaiak hosszú hajrát nyitva fordítottak, úgy festett bedarálják a fővárosiakat, a végén jött a jött a hidegzuhany – az utolsó pillanatokban pontot mentettek a vendégek. Ez aligha esett jól a Lovas-legénységnek, amely a felsőházi rájátszást érő hatodik helyért küzdve nagy sanszot hagyott elúszni, ráadásul nyakára húzta riválisait.

– Sajnos, elkerülhető gólokat kaptunk, pedig nagyot küzdött a csapat. Kár, hogy a végét nem bírtuk ki, de azért gratulálok a srácoknak a fordításért, kicsi hiányzott a három pont megszerzéséhez – foglalta össze a történteket Lovas Norbert, a Nyírgyulaj játékos-edzője.

KM-KT

Futsal
NB I., 13. forduló

Nyírgyulaj–FTC-Futsal 5–5 (2–3)

Nyírbátor, 400 néző, v.: Szabó F., Szűcs L.

Nyírgyulaj: Végső Zs. – Angyalos A., Nagy I., Siska G., Sánta J. Csere: Lovas N., Czerula Zs., Varga D., Orosz D., Szabó Á., Faragó L., Tóth B., Gömze A., Opre R. (kapus). Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Gömze A., Angyalos A., Siska G., Sánta J., Nagy I., illetve Karacs 2, Nagy I. (öngól), Szabó Zs. Lak I.

További eredmények: Haladás–Bőny 10–6, Aramis–Berettyóújfalu 3–2, Göcsej Zalaegerszeg–Veszprém 3–0.
A bajnokság állása: 1. Győri ETO 33 pont, 2. Dunaferr 24 (59–43), 3. Berettyóújfalu 24 (46–30), 4. Aramis 23, 5. Veszprém 22, 6. Göcsej Zalaegerszeg 15 (32–52), 7. Nyírgyulaj 15 (25–45), 8. Haladás 14, 9. FTC 12, 10. Bőny 1.

Címkék: ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés