Nem esnek át a ló másik oldalára a balkányiak

Nem esnek át a ló másik oldalára a balkányiak
© Fotó: KM-archív
Balkány – Mirgai László edző szerint a balkányi futballcsapat erőn felül teljesít.


Meglepetés, avagy sem, édesmindegy. A táblázat ugyanis nem hazudik. A Balkány trónol az élen, ráadásképpen egyedüliként a teljes Kelet Takarék megyei első osztályban – veretlenül. Szó se róla, egy évnyi száműzetést követően látványosan tért vissza a szabolcsi élvonalba a Mirgai-legénység.

– Azt, hogy újoncként vezetjük a tabellát három tényezőnek köszönhetjük. Az első: a kiszemelt játékosokat egy kivételével sikerült átigazolni. De azért ne gondolja senki, hogy most már senki nem fog tudni megverni minket, butaság lenne átesni a ló másik oldalára. Csak két példa: a Mándok ellenünk csúszott-mászott, míg a következő héten vesztett Nyírgyulajban úgy, hogy edzőjük szerint nulla volt a csapat. A következő példa a Tuzsér, amellyel legutóbb játszottunk: kikapott otthon a Fehérgyarmattól, ami után edzőkollégám azt nyilatkozta, egy serdülőcsapat is jobban tud küzdeni. Velünk szemben pedig mindenki száz százalékot nyújtott az ellenfélből. Mert az aktuális első helyezettet mindenki meg akarja verni. Ezért is igaz, bármely osztályban nehéz bajnokságot nyerni. Úgy gondolom, fiatal csapatom így is erőn felül teljesít. Még messze a szezon vége, nem szabad túlértékelni a jelenlegi helyezésünket, ugyanilyen keményen dolgozni kell tovább. Aztán majd meglátjuk, hová érünk a végén.

Ahogy Mirgai László megpendítette, akad további két szempont is, ami megágyazott az eredményes menetelésnek.

– Kettő: nagyszerű vezetőnk vannak, a polgármester úrral az élen, akik a háttérben mindent megtesznek az egyesületért. Három: olyan közösség kovácsolódott össze, amely a pályán és azon kívül is tenni akar a balkányi labdarúgásért. Ebbe a nagy családba a szertárostól a szurkolókig mindenki beletartozik. Ezért is kérem a drukkereket, hogy ugyanúgy, mint a megye kettőben, a Rakamazon játszott rangadón, amikor sokan elkísértek minket és tizenkettedik játékosként hozzásegítettek minket a győzelemhez, tegyék meg most is. Nagy szükségünk lesz rájuk vasárnap, remélem. megtelik a hatvanöt személyes buszunk, amit a vezetők a nézők rendelkezésére bocsátanak. Csak együtt nyerhetünk!

Idevágó információ, hogy újabb tehetséges fiatal csatlakozott a Balkányhoz, mégpedig az időközben az NB III-as Nyírbátortól távozott középpályás, Lipcsei Márk.

KM-KT

Címkék: , ,hirdetés