Nem gond, ha bekeményít a tél

Nyíregyháza belvárosában, a Rákóczi utca és a Vasvári Pál utca sarkán már kicserélték a távhővezetéket, amint az időjárás engedi, az útburkolatot is helyreállítják a szakemberek
Nyíregyháza belvárosában, a Rákóczi utca és a Vasvári Pál utca sarkán már kicserélték a távhővezetéket, amint az időjárás engedi, az útburkolatot is helyreállítják a szakemberek - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyírtávhő Kft. rendszere a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően hiba nélkül üzemel.


A napokban beköszöntött erőteljesebb lehűlés sem okoz fennakadást a Nyírtávhő Kft. számára. – Az utóbbi évek folyamatos, tudatos és célzott fejlesztéseinek köszönhetően a nyíregyházi távhőszolgáltató rendszere a jelenleginél sokkal keményebb mínuszok esetén sem mondana csődöt, így nincs mitől tartaniuk a fogyasztóinknak – mondta el lapunk érdeklődésére Joó László ügyvezető.

Kisebb hibaelhárítási munkák persze folyamatosan akadnak, a 16 ezer lakossági és mintegy ezer közületi ügyféllel rendelkező cég dolgozóinak a minap például az Árok és a Búza utca csomópontjában, valamint a Rákóczi utca és a Vasvári Pál utca sarkán is akadt tennivalójuk. – Járdát, utat bontunk, ha szükséges, és igyekszünk mihamarabb megoldani a problémákat.

– A munkálatok olykor forgalomlassítással járnak, akadályozzák a gyalogos- és közúti forgalmat, a legfontosabb azonban, hogy a melegvíz- és a fűtésellátás zavartalanul üzemeljen a teljes szolgáltatási területünkön – hangsúlyozta az ügyvezető.

Kevesebb hőveszteség

Joó László beszélt arról is, hogy az elmúlt években országos viszonylatban is nőtt a távhőfelhasználás: a távhővel ellátott települések száma közel száz, az érintett háztartásoké pedig több, mint hatszázötvenezer.

– Ahogyan arról korábban is nyilatkoztam, illetve a hírlevelünkben is írtuk, a felhasználók számának növekedése mellett a piacbővülésnek és a folyamatos korszerűsítéseknek köszönhetően egyre több a felhasználói hőközpont. Társaságunk nem titkolt célja az energiahatékonyság javítása, a hálózati hőveszteség csökkentése, amit a rendszer korszerűsítésével, a távhőfogyasztók táborának bővítésével érhetünk el.

– Biztonságos, környezetkímélő, tiszta, a legtöbb fogyasztási helyen egyénileg szabályozható, piacképes áron kínált fűtési szolgáltatásról van szó. Az elmúlt néhány évben öt nagy belvárosi közületi fogyasztó kapcsolódott a Nyírtávhő rendszerére, az új városi tanuszoda is távhőt fog használni – sorolta az ügyvezető.

Mozgalmas esztendő volt

Tavaly a Nyírtávhő Kft. korszerűsítette és bővítette hőközpontjait, nagy volumenű távhővezeték-felújításokat és technológiai fejlesztéseket végzett.

A cég 80 millió forint 100 százalékos intenzitású, vissza nem térítendő támogatást nyert három frekventált helyen lévő, a működés szempontjából kiemelt fontosságú épületének energetikai korszerűsítésére. A projekt keretében mindhárom épület nyílászáróit kicserélték, új hőszigetelést kaptak a homlokzatok, lapostetők, födémek.

KM
hirdetés