Helyi közélet

2010.10.14. 14:40

Megalakult a megyei közgyűlés Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Ez az ország legnagyobb legitimációval rendelkező testülete – mondta Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés régi-új elnöke.</p>

– Megyénk polgárai október 3-án immár hatodik alkalommal választották meg a megyei közgyűlés tagjait jogaik képviseletére, érdekeik érvényesítésére. A következő négy évben ennek a közgyűlésnek kell, lehet és kötelező együtt dolgozni azokért, akik ide delegáltak minket – mondta korelnökként az alakuló ülésen dr. Helmeczy László, az Összefogás Megyénkért Szövetség elnöke. – A feladatunk nagy és embertpróbáló, 229 település csaknem 600 ezer lakosának várakozásainak megfelelni, a megye felzárkózásáért tenni csak célratörő munkával, tisztelettel és becsülettel lehet. A korelnök szerint a kormány új elképzelései, a vármegyerendszer megerősítése, a megyék önállóságának növelése olyan lehetőségeket nyújt, melyeket ki kell használni a felzárkózásért, a diplomás fiatalok itthontartásáért, a jövőért. – Az eskünk ne legyen pusztába kiáltott szó, a megye érdeke jelentse ugyanazt az irányító koalíciónak, mint az ellenzéknek – fogalmazott.

A Területi Választási Bizottság elnöke, Magyar János a választási eredményeket ismertetve elmondta, a 26 fős testületbe tizenöt képviselőt a Fidesz-KDNP, ötöt a Jobbik, négyet az MSZP, kettőt az Összefogás Megyénkért Szövetség delegált. A közgyűlés tagjainak ünnepélyes eskütételét követően javaslatot tettek a megyei közgyűlés elnökének személyére. Az egyetlen jelölt Seszták Oszkár a titkos szavazáson 18 támogató szavazatot kapott, így a következő négy évben is ő látja el az elnöki teendőket.

Ki kell aknázni a pályázati lehetőségeket

– A megyei közgyűlés elnökének egyik legfontosabb feladat lesz, hogy a demokrácia ne sérüljön és a megye egységes egészként képviselje az érdekeit az országban – mondta útravalóként a korelnök, a régi-új elnöknek. Seszták Oszkár az eskütételt követő köszöntőjében: az önkormányzati választáson a magas megyei részvételi arány révén az ország legnagyobb legitimációval rendelkező testülete alakulhatott meg aSzabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Ez fontos erő és hivatkozási alap a munkánkhoz – mondta és a jövő feladatiról szólva úgy fogalmazott: tovább kell vinnünk az elkezdett uniós támogatással megvalósuló fejlesztéseket, valamint ki kell aknáznunk az új pályázati lehetőségeket. – A határmenti szerepből adódó felelősségünk miatt kiemelten fontos a Kárpátaljával és a romániai Szatmár megyével kialakított határ menti együttműködési programok továbbvitele, a kapcsolatok erősítése – mondta.

A megyei közgyűlés következő ülése október 26-án lesz. A képviselőnek 30 napon bellül kell a vagyonnyilatkozatukat benyújtani.

Megyei közgyűlés tagok

Császár József (Jobbik)

52 éves, Tiszavasvári alpolgármestere. Szakmunkás végzettségű, nős, 1 gyermek édesapja.Első ciklusát kezdi a közgyűlésben.

Bakó József (Jobbik)

42 éves területi képviselő. Abszolutórimmal végzett újságíró, non-profit menedzser. Nős, 3 gyermek édesapja. Első ciklusban tagja a megyei közgyűlésnek.

Szilágyi Péter (Jobbik)

47 éves kisiparos. Végzettsége szakközépiskolai érettségi. Nős, 3 gyermeket édesapja. Első ciklusban tagja a megyei közgyűlésnek.

Adorján Béla (Jobbik)

40 éves; végzettsége: általános gépszerelő és karbantartó; foglalkozása: vállalkozó, kereskedő-üzletvezető; hobbija: fafaragás; nős, 3 gyermeke van; első ciklusát kezdi a megyei közgyűlésben.

Bodrog László (Jobbik)

41 éves; végzettsége: pedagógus; foglalkozása: az érpataki önkormányzatnál tanácsadó; nős, 4 gyermeke van; első ciklusát kezdi a megyei közgyűlésben.

Dr. Veres János (MSZP)

53 éves országgyűlési képviselő. Agrár-szakközgazdász, egyetemi doktori címet szerzett. Nős, két gyermek édesapja. Ez a 3. megkezdett ciklusa a közgyűlésben.

Halmi József (MSZP)

43 éves, Győrtelek polgármestere. A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán végzett szociális munkásként. Egyedülálló, harmadik ciklusban tagja a közgyűlésnek.

Dr. Boros László (MSZP)

48 éves ajaki házirovos, belgyógyász. Vézettsége orvos, nős két gyermek édesapja. Első ciklusát kezdi a megyei közgyűlésben.

Farkasné Takács Ilona (MSZP)

49 éves, művelődési ház és könyvtár igazgató Nyírbogdányban. Főiskolai végzettségű, férjezett 2 gyermek édesanyja. Első ciklusban tagja a megyei közgyűlésnek.

Dr. Helmeczy László (Összefogás Megyénkért Szövetség)

61 éves ügyvéd. Az Eötvös Lóránt Tudományegyetem jogi karán végzett. Elvált, 3 gyermek édesapja. A harmadik ciklusban tagjai a megyei közgyűlésnek.

Bardi Béla (Összefogás Megyénkért Szövetség)

56 éves Gyulaháza polgármestere. Az Államigazgatási Főiskola elnökképző szakán végzett, nős három gyermek édesapja. Harmadik ciklusban tagja a megyei közgyűlésnek.

Bakti János (Fidesz-KDNP)

39 éves, vállalkozó. Végzettsége gimnáziumi érettségi. Három gyermek édesapja. Az első ciklusát kezdi a megyei közgyűlésben.

Baracsi Endre (Fidesz-KDNP)

33 éves, pályázati menedzser Beregdarócon. Végzettsége agrármérnök, környezetvédelmi szakigazgatásszervező. Nőtlen. A második ciklusát kezdi a megyei közgyűlésben.

Forján Zsolt (Fidesz-KDNP)

32 éves, Csenger polgármestere. Végzettsége víz- és környezetgazdálkodási mérnök. Nőtlen. A második ciklusát kezdi a megyei közgyűlésben.

Jenei Sándor (Fidesz-KDNP)

52 éves, Nyírkáta polgármestere. Végzettsége pénzügyi ügyintéző képesített könyvelő. Nős, két gyermek édesapja. A második ciklusát kezdi a közgyűlésben.

Lengyel Róbert (Fidesz-KDNP)

36 éves, ügyvezető igazgató Baktalórántházán. Végzettsége pénzügyi ügyintéző képesített könyvelő, agrármérnök. Nős, két gyermek édesapja. Az első ciklusát kezdi a megyei közgyűlésben.

Nagy Miklós (Fidesz-KDNP)

54 éves, Tyukod polgármestere. Végzettsége közgazdász. Nős, két gyermek édesapja. Az első ciklusát kezdi a megyei közgyűlésben.

Pásztor Zoltán Csabáné (Fidesz-KDNP)

45 éves, Gávavencsellőn könyvtárvezető. Végzettsége magyar – könyvtár szakos főiskolai diploma. Elvált. Az első ciklusát kezdi a közgyűlésben.

Sarkady Pál (Fidesz-KDNP)

54 éves, Szatmárcseke polgármestere. Végzettsége üzemfenntartó szaküzemmérnök. Nős, három gyermek édesapja. A második ciklusát kezdi a megyei közgyűlésben.

Kerekes Miklós (Fidesz)

40 éves; végzettsége: kommunikáció szakos bölcsész; közigazgatási diploma; foglalkozása: Ajak polgármestere, DE jogászhallgató; nős, 4 gyermeke van; második ciklusát kezdi a megyei közgyűlésben.

Király Béla (Fidesz)

45 éves; végzettsége: népművelő; foglalkozása: Csaroda polgármestere; nős, 2 gyermeke van; első ciklusát kezdi a megyei közgyűlésben.

Kovács Sándor (Fidesz)

44 éves; végzettsége: szakvizsgázott szociális munkás; foglalkozása: Géberjén polgármestere; elvált, 2 gyermeke van, második ciklusát kezdi a megyei közgyűlésben.

Lakatos István (Fidesz)

60 éves; végzettsége: építőipari technikum; foglalkozása: nyugdíjas; nős, 3 gyermeke, 5 unokája van; második ciklusát kezdi a megyei közgyűlésben.

Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó (Fidesz)

47 éves; végzettsége: orvosi egyetem; foglalkozása: orvos; férjezett, 1 gyermeke van; harmadik ciklusát kezdi a megyei közgyűlésben.

Seszták Oszkár (Fidesz)

45 éves; végzettsége: tanárképző és pénzügyi-számviteli főiskola; foglalkozása: a megyei közgyűlés elnöke; nős, 3 gyermeke van; negyedik ciklusát kezdi a megyei közgyűlésben.

Szitár Szabolcs (Fidesz)

25 éves; végzettsége: politológus; foglalkozása: politikai munkatárs; párkapcsolatban él, gyermeke nincs, első ciklusát kezdi a megyei közgyűlésben.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában