Járvány

2020.04.09. 15:46

A maszkos csokinyúl a húsvéti sláger

A vásárlók körében Európa-szerte népszerű a koronavírus-járvány miatt készült ünnepi termék.

Brüsszel, 2020. április 3. Védõmaszkos húsvéti csokinyuszik Genevieve Trepant csokoládékészítõ-mester üzletében a belgiumi Lonzee városban 2020. április 3-án. A koronavírus-járvány miatt az üzletet ideiglenesen be kellett zárni, így Genevieve két jótékonysági akciót indított. A csokoládéfigurákat az interneten lehet megvásárolni és az így befolyt összegbõl orvosi védõeszközöket szerez be egy alapítvány, illetve a figurákból közvetlenül az egészségügyi dolgozóknak is szállítanak. MTI/EPA/Olivier Hoslet

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Olivier Hoslet

Az első napon pár óra alatt eladta egy svájci családi pékség az összes maszkot viselő csokinyulat, írja az Aargauer Zeitung svájci lap hírportáljára hivatkozva a V4NA hírügynökség. A pékség előző este a közösségi oldalán mutatta be a különleges húsvéti csokinyulakat, már akkor nagyon izgatottak lettek a vásárlók, majd másnap nagyon gyorsan mindet elkapkodták.

Egy osztrák cukrászda tulajdonosa is maszkos csokinyulakat kezdett készíteni húsvétra. Azt nyilatkozta az ORF osztrák közmédiának, hogy nem a világjárványt szeretné elbagatellizálni, de szerinte nem szabad elveszítenie az embereknek a humorérzéküket. Az ő vevői is rendkívül pozitívan fogadták a különleges alkotásokat.

Genevieve Trepant csokoládékészítő-mester mosolyog az általa készített védőmaszkos húsvéti csokinyuszik mögött, a belgiumi Lonzee városban 2020. április 3-án
Fotó: Olivier Hoslet / MTI / EPA

Genevieve Trepant csokoládékészítő-mesternek a járvány miatt ugyan be kellett zárnia üzletét a belgiumi Lonzee városában, de a cukrász két jótékonysági akciót is indított – erről már az MTI számolt be a napokban. Védőmaszkos csokoládéfiguráit az interneten lehet megvásárolni, az így befolyt összegből orvosi védőeszközöket szerez be egy alapítvány, illetve a finomságokból közvetlenül az egészségügyi dolgozóknak is szállítanak.

Máriosz Papadopulosz görög cukrász a koronavírus-járvány ihlette, védőmaszkos csokinyúllal Szalonikiben 2020. április 7-én
Fotó: Nikosz Arvantidisz / MTI / EPA / ANA-MPA

Az MTI a görög Máriosz Papadopulosz szaloniki cukrászról is közölt pár képet, akit szintén megihletett a koronavírus-járvány, és aki zöld orvosi maszkot applikált a nyuszifigura szájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!