Nem ismerik el kellőképp az agráriumban dolgozók munkáját

Alacsony a megbecsültsége az agráriumban dolgozóknak
Alacsony a megbecsültsége az agráriumban dolgozóknak
Nyíregyháza – – Mi a rövid ellátási láncban látjuk azt a lehetőséget, amely a vásárlók megtévesztése helyett hiteles, ökológiai termékeket tesz a fogyasztók asztalára – mondta el Sarkadiné Ruzsinszki Ágnes, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatója

Azon dolgozunk, hogy a közellátásba bekerülő termékek átessenek a megfelelő ellenőrzéseken, ebbe természetesen bevonjuk az élelmiszer-biztonsági hivatal (NÉBIH) megyei szolgálatát is – folytatta a Vásárosnaményban megrendezett konferencián.

Nem mutatkozik meg

Az agrárium megbecsültségére vonatkozó kérdésre ­válaszolva az igazgatónő elmondta:

– A magyar agrárium a hivatalos kimutatások szerint szép gazdálkodási eredményeket tud felmutatni. Ugyanakkor ennek társadalmi elismertsége nem igazán mutatkozik meg az ágazatban tevékenykedők életében. Nem jelentek még meg azok a forráslehetőségek, amelyek morálisan is rangjára emelhetnék ezt az élethivatást – vélekedett az igazgatónő.

Beszédes adat

– A megye 229 települése közül 210 hátrányos helyzetű besorolással nyitotta a 2016-os esztendőt. Ez önmagáért beszél! Bízunk benne, hogy a forráselosztásnál figyelembe veszik ezt a tényt. Ha nincs pénz és határozott ígéret a gazdálkodás eredményessé tételére, akkor nem várható el a termelők részéről a vállalkozói kedv.

– Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk a kételyek eloszlatására, a bizalom növelésére, de ehhez központi jogeljárások is szükségesek. Nagy igény van a támogatásokra. A legtöbb határidős pályázat másokat megelőzve legnagyobb számban megyénkből érkezett, s vár feldolgozásra – mondta Sarkadiné Ruzsinszki Ágnes.

KM

 
hirdetés