Nem jó a lift a kórházban, lehet bottal botorkálni a lépcsőn?

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: KM
Nyíregyháza – Az idős betegeknek komoly nehézséget okoz a lépcsőzés. “Jó volna, ha utánajárnának, miért nem működik napok (de lehet, hetek) óta a lift olyan helyen, ahova betegek, öregek járnak” – írt levelet szerkesztőségünkbe egy olvasónk.

„A napokban a szüleimnek az SZTK-ban a szemészetre kellett menniük és megdöbbenve tapasztalták, hogy a lift nem működött. Alig bírtak felmenni a harmadik emeletre, minden emeletnél le kellett ülniük. Azóta én is jártam ott, és a saját szememmel láttam, ahogy idős, bottal járó emberek próbálják megmászni az emeleteteket. Egy bácsi egyik kezével kapaszkodott, a másikban bot volt, lépett egyet, pihent, majd következő lépés után újra pihenés. Kérdeztem, tudok-e segíteni, de hálásan visszautasította. Jó volna, ha utánajárnának, miért nem működik napok (de lehet, hetek) óta a lift olyan helyen, ahova betegek, öregek járnak” – írja egy olvasónk.

Vannak üzemképesek is

– Ezúton is türelmet és megértést kérünk betegeinktől. Az épületben a személyfelvonók átprogramozás miatt vannak üzemen kívül, ezt a költözések indokolták. A folyosó végén lévő betegszállító lift azonban használható. Reményeink szerint a szervizelő cég hamarosan elvégzi a munkálatokat, addig is az üzemen kívül lévő lifteken tájékoztató tábla hívja fel a figyelmet arra, merre találhatóak az üzemképes felvonók – tájékoztatta lapunkat Vitkai Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Oktatókórház sajtófőnöke.

KM
hirdetés