Nem kapunk majd hőgutát

Nem kapunk majd hőgutát
Most, Medárd tájékán sem izzadunk a hőségtől, ám június 13–15-én méginkább lehűl a levegő – jósolja Dávid Mihály mérnök, időjárás-előrejelző.

Csupán június 20-a közelében fürödhetünk meg a nap melegében, akkor egy-két napra 30 fok körüli hőmérséklet várható. Azt követően ismét „hideg napok” jönnek, amelyek egészen július 2-áig kitartanak. Ez az időszak a jelenleginél is zordabbnak, csapadékosabbnak ígérkezik.

Július 20-áig kisebb hullámokkal emelkedik a hőmérséklet, és akkor egy-két napig kánikula lesz, majd nyomban hűvösre vált az idő. Július is didergősen búcsúzik és hidegek lesznek augusztus első napjai is. A nyaralóknak augusztusban arany életük lesz, mert a hónap időjárása szinte végig az ő kedvükben jár.

Hűvös nyári éjszakák

A nyár első két hónapja erősen csapadékos lesz, mindkét hónapban csupán 17–22. között várható zavartalan napsütés. Noha augusztus egésze melegnek ígérkezik, de ez csak a nappalokra igaz, mert az éjszakák szokatlanul hűvösek lesznek. Ez pedig azzal jár, hogy a folyók és tavak vizei nem tudnak kellően felmelegedni – mondta Dávid Mihály.

– Lefler György –
hirdetés