Nem kell aggódni a trénerért

By Bodnár Tibor
Tóth János
Tóth János
Tóth János gyomrát megtámadta a vírus, a baktalórántházi csapat nélküle is legyőzte a Tiszakanyárt.

Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni! Sokan kezdtek el aggódni Tóth Jánosért, miután tudósításunkból kiderült, hogy az NB III-as baktalórántházi futballcsapat edzője egészségügyi okokból kihagyta csapata Tiszakanyár elleni mérkőzését. Nos, mindenkit megnyugtatunk: a nyugdíjasként is fitt szakvezetőnek nincs komoly betegsége, „csupán” egy hányással és hasmenéssel járó vírus döntette le szombaton a lábáról.

– Fura volt olvasni a nyilatkozatot, miszerint a fiúk a felépülésemre ajánlják fel a győzelmet – mondta immár jobb állapotban, a hétfői edzésre készülve Tóth János. – Azért köszönöm ezt nekik, de nem volt szükség aggodalomra. Sokan érdeklődtek az állapotom felül, Koskovits György, a tiszakanyáriak edzője is felhívott, neki tréfából csak annyit mondtam, hogy betojtam tőlük… Szombat hajnalban kezdődöttt az egész, onnantól kezdve sűrűn jártam a mellékhelyiségbe, és annyira legyengültem, hogy jártányi erőm sem volt. Betegség miatt még soha nem mulasztottam mérkőzést, most viszont jobbnak láttam, ha otthon maradok. Minden részletet megbeszéltem legrutinosabb játékosunkkal, a meccset sérülés miatt kihagyó Illés Lászlóval, és szerencsére, a csapat tudta, mi a dolga.

Nehéz hét van mögöttük

A baktaiak végül 3–2-re nyertek úgy, hogy már 3–0-ra is vezettek. Az ősszel a kanyáriak szerezték meg a győzelmet hasonló eredményt elérve, akkor a a Bakta 2–0-s előnyt adott el. Amikor értesült a vendégek szépítéséről, nem jutott a tréner eszébe az az októberi mérkőzés?

– Úgy döntöttem, hogy feleslegesen nem idegesítem magam, és mivel a távolból úgysem tudok belszólni a meccsbe, ezért kértem, csak a végeredményről értesítsenek – árulta el Tóth János. – Nehéz hét van mögöttünk, hiszen kétszer kellett Cégénydányádra utaznunk, hogy a bajnoki előtt két nappal le tudjuk játszanim a kupameccset, a játékosok közül néhányan már panaszkodtak gyomorbántalmakra, eltiltottjaink is voltak és remek csapatot fogadtunk. Örülök, hogy a fiúk megoldották a feladatot, értem pedig nem kell aggódni, hétfőtől készen állok a munkavégzésre.
hirdetés